Punerea in functiune a centralei termice - Ce inseamna si ce acte sunt necesare.

Punerea in functiune a centralei termice - Ce inseamna si ce acte sunt necesare.

Punerea in functiune a centralei termice - Ce inseamna si ce acte sunt necesare.

Actele necesare pentru montajul centralei termice de apartament

Este nevoie ca inainte de a stabili programarea pentru punerea in functiune a centralei si pentru autorizare, sa faci demersurile necesare pentru a pregati documentatia necesara. Iata care sunt documentele pe care va trebui sa le prezinti in prima faza, pentru a incepe instalarea centralei. 
· Manualul de utilizare al centralei termice și certificatul acesteia de garantie
· Factura produsului, care atesta achiziția sa
· Procesul-verbal care atesta conectarea centralei termice la instalatia de alimentare cu gaze naturale.
· Proiectul de racordare la instalatia de gaz
Acestor documente li se vor adauga si cele oferite de firma autorizata ISCIR, care va elibera raportul prin care se atestă punere în funcțiune a centralei termice, atestarea faptului că centrala termica este conforma cu cerintele, asadar o declaratie de conformitate, dar si autorizatia de funcționare a acesteia in regim de alimentare cu gaze naturale. 


 

Punerea în funcțiune a centralei termice

Punerea in functiune a centralei termice este diferita de instalarea propriu-zisa a centralei. Etapele punerii in functiune includ verificari temeinice ale structurii in ansamblul ei, ca sa poata fi observate din timp eventualele probleme, astfel incat acestea sa fie reparate. De asemenea, dincolo de probleme tehnice ce pot sau nu sa apara, firma autorizata ISCIR care efectueaza punerea in functiune a centralei termice se va ocupa si de reglajele aferente, precum temperatura de functionare sau presiunea. 
Etapele punerii in functiune a centralei termice de catre o firmă autorizată sunt:
· Verificarea centralei termice sub aspectul instalarii corecte, conform cartii tehnice a produsului
· Verificarea tipului de centrala termica sub aspectul compatibilitatii cu sistemul de alimentare (ex: gaze naturale). In caz contrar, acesta este unul dintre aspectele care trebuie consemnate in documentatia specifica etapelor de verificare
· Verificarea compatibilitatii cu sistemele de alimentare potrivite (alimentare cu gaz, alimentare cu apa, alimentare electrica si posibilitatea evacuarii gazelor arse)
· Verificarea etanseitatii tuturor sistemelor de alimentare
· Verificarea functionarii sistemelor care asigura reglajul si protectia
· Verificarea parametrilor de intrare in aparat
· Verificarea primei porniri a circuitului, a centralei termice și verificarea modului de funcționare a ansamblului
Important de retinut este si faptul ca la punerea in functiune a centralei termice se va face si verificarea existentei detectoarelor de gaz specializate, astfel incat si acest parametru sa poate fi verificat prin masuratori. 
 

Verificări pentru autorizația ISCIR

Verificarea centralelor termice in timpul functionarii acestora reprezinta un pas foarte important, deoarece astfel echipele tehnice pot masura cu exactitate parametrii in care un anumit tip de centrala ar trebui sa functioneze. Verificarile au in vedere tipul de centrala folosit si modelul acesteia, iar din acest motiv este solicitata cartea tehnica a produsului inca de la punerea in functiune a acestuia. 
Etapele verificarilor efectuate in vederea autorizarii ISCIR sunt:
· Efectuarea primelor reglaje, corespunzătoare datelor observate in etapa de pornire
· Se efectueaza reverificarea sistemelor de protectie la cald si a functiilor de reglare
· Se verifica tirajul si functionarea centralei termice, dar si modul de evacuare a gazelor arse, sub aspectul etanseitatii instalatiei
· Consemnarea in procese-verbale si buletine de masuratori a datelor inregistrate in urma masuratorilor efectuate in timpul verificarilor
· Completarea avizului de functionare a centralei termice 
· Completarea declaratiilor prin care beneficiarul isi asuma functionarea centralei termice in acord cu parametrii stabiliti de echipa tehnica, in urma masuratorilor
· Instruirea beneficiarilor cu privire la functionarea centralei si a modului in care trebuie exploatata in mod corect instalatia. 
Dupa punerea in functiune a centralei termice se consemneaza data, care este foarte importanta deoarece revizia centralei termice se realizeaza din doi in doi ani. 
Este de retinut faptul ca, in urma tuturor verificarilor, utilizatorul este instruit sa solicite ajutor daca echipamentele nu functioneaza, sau daca se constata o functionare defectuoasa a acestora. De asemenea este pus in vedere si faptul ca, daca centrala termica intampina dificultati de functionare, atunci intregul sistem este oprit si sub nicio forma nu este permisa repornirea, deoarece ansamblul functioneaza sub presiune si poate cauza daune serioase, inclusiv prin pierderea de vieti omenesti. 
Este absolut obligatoriu ca la intampinarea unor probleme evidente sau la cea mai mica banuiala ca sistemul nu functioneaza corect sa fie chemata o firma autorizata ISCIR si reprezentanti ai acesteia, care sa constate situatia si sa elaboreze masurile ce se pot lua pentru remediarea problemelor. 
Centrala termica este cu siguranta una dintre cele mai bune imbunatatiri pe care le poti aduce locuintei tale, deoarece ea va spori confortul si te va ajuta sa pastrezi in casa un mediu si o ambianta cat mai placute. Daca nu te-ai decis la un anumit model de centrala termica, atunci o documentare temeinica pe site-urile de profil te-ar putea ajuta. Odata aleasa centrala termica, realizeaza toate demersurile pentru a obtine autorizatia si pentru a o pune in functiune. Nu uita sa iei in calcul si folosirea unui UPS pentru centrale termice, pentru a te asigura ca functionarea centralei termice se face fara probleme. 
Centrala termica este inima casei tale. Realizeaza asadar alegerea corecta a centralei termice si bucura-te de confortul oferit de beneficiile acesteia!

 

Suport clienti Luni - Vineri 9:00 - 17:00

0784238580 0766604149 vanzari@codevex.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!