Ce este autorizatia ISCIR pentru centrale termice?

Ce este autorizatia ISCIR pentru centrale termice?

Ce este autorizatia ISCIR pentru centrale termice?
Ce este autorizația ISCIR pentru centrale termice?

Autorizația ISCIR reprezintă un document atestator, eliberat de catre ISCIR, cu valabilitate de doi ani, care certifica buna functionare a centralei termice achizitionate si compatibilitatea ei cu sistemele de alimentare (apa, gaz, energie electrica). ISCIR este acronimul de la Inspectia de Stat pentru Controlul cazanelor, Recipientelor sub presiune si Instalatiilor de ridicare, o unitate organizatorica tehnica, subordonata statului care se ocupa in principal cu verificarea instalatiilor si a derivatelor acestora sub aspectul bunei functionari.  
In general, ISCIR autorizeaza produsele si sistemele care folosesc presiunea sau combustibilul, sau chiar instalatiile de ridicare, prin intermediul firmelor autorizate, subordonate la randul lor organizatiei principale. Acest lucru inseamna ca autorizarea ISCIR o poate face orice firma autorizata ISCIR care de asemenea executa si punerea in functiune, verificarea si explicarea datelor tehnice si de functionare ale sistemelor instalate direct catre utilizatori. 
De asemenea, personalul firmei autorizate are voie sa identifice si sa remedieze orice problema aparuta la produsele instalate si trebuie ca dupa perioada legala de doi ani sa vina din nou sa evalueze centrala termica si sa o reautorizeze, daca totul functioneaza in parametri optimi.  
Pe scurt asadar, autorizatia ISCIR este documentul fara de care o centrala termica nu poate functiona din punct de vedere legal, nu este recunoscuta ca fiind montata de personal calificat si autorizat, nici verificata si, in concluzie, ea nu este autorizata. 
Utilizarea unei centrale neautorizate nu este permisă, deoarece prin lege esti obligat sa apelezi la specialisti ISCIR, la o firma autorizata din zona ta, pe care o gasesti chiar pe site-ul institutiei pentru verificare, astfel incat acesti specialisti sa se poata ocupa de tot ce tine de verificare, control, punere in functiune si autorizare a centralei. 



Cum se obține autorizația ISCIR?

Primul pas atunci cand vrei sa obtii o autorizatia ISCIR pentru centrala ta termica este acela de a solicita unei firme autorizate sa execute punerea in functiune a centralei si verificarea acesteia. In unele cazuri, daca centrala termica nu este achizitionata, beneficiarii pot obtine informatii despre modelele de centrale termice cu caracteristici foarte bune, pentru a se evita astfel alegerea unor modele care se afla in pericol de a nu fi autorizate (fie din cauza calitatii scazute, fie pentru ca modelele sunt foarte vechi, iar imposibilitatea de-a gasi piese de schimb este foarte mare). 
Tot inainte de a cumpara centrala termica ar trebui sa iei in calcul si varianta unui UPS pentru centrale termice, deoarece aceste echipamente vor avea rolul de a proteja centrala termica atunci cand exista probleme la nivelul alimentarii cu energie electrica. UPS-urile vor functiona precum un generator de energie, ca o baterie externa, ca o sursa secundara, astfel incat intreruperea energiei sa nu cauzeze probleme sistemului de functionare al centralei.
Odata stabilita programarea cu o firma autorizata ISCIR, va urma un sir de evenimente care va cuprinde aspecte birocratice si practice, fara a se intinde insa pe o durata prea mare de timp.
Se va stabili o programare împreună cu reprezentanții firmei autorizate, care se vor prezenta la domiciliul tau in scopul instalării centralei, a verificarii si autorizarii acesteia. Va trebui ca pana la acel moment sa ai lucrarile ce tin de racordarea la gaz terminate, caloriferele montate si curatate, astfel incat verificarile sa se poata face fara probleme. Verificarea efectiva a instalațiilor vizeaza in principal buna functionare a centralei termice, dar nici componentele secundare ale sistemului nu sunt neglijate, mai ales datorita faptului ca vorbim despre un produs care lucreaza cu presiuni si temperaturi mari. 
 

Suport clienti Luni - Vineri 9:00 - 17:00

0784238580 0766604149 vanzari@codevex.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!