Tot ce trebuie sa stiti despre aerul conditionat

Ce inseamna aer conditionat? Aerul conditionat este aerul trecut prin sisteme speciale de ventilatie cu scopul de a pastra proprietatile sale optime care se mentin prin instalatii speciale in cele mai bune conditii de umiditate, temperatura si puritate.

Pentru mai multe informatii accesati pagina Montaj aer conditionat.

Aparatele de aer conditionat split de perete sunt aparatele care incalzesc respectiv racesc aerul din incapere si recircula aerul din interior.

Ce inseamna BTU? BTU inseamna British Thermal Unit mai exact unitate de masurare pentru puterea termica, utilizata pentru specificarea puterii termice de racire si de incalzire a instalatiilor de climatizare.

Functiile de baza ale unitatilor de climatizare sunt racirea, incalzirea, dezumidifcarea, ventilarea.

Freonul este un compus organic a fluorului si este folosit in special ca si agent frigorific.

Tehnologiile inverter controleaza simultan vitezele motorului si cele ale compresorului si astfel se evita ciclurile de oprire pornire in mod semnificativ. Tehnologia inverter atinge mai repede zona de confort, ruleaza economic si mentine temperaturi constante.

Filtrele de aer conditionat au un rol important, stopeaza mirosurile si stopeaza bacteriile care se formeaza in vaporizator. De aceea va recomandam sa faceti revizii ale aparatului anual.

Filtrul fotocatalizator are rolul de a filtra aerul si de a elimina mai multe mirosuri printre care si pe cel de tutun. Acest filtru se va regenera la soare si are efect dezodorizant.

Filtrul ESF este format din straturi de carbon activ care retin bacteriile, praful, mirosul de tutun si au un strat electrostatic care absoarbe mirosurile deranjante.

Filtrul electrostatic are rolul de a distruge particulele mici si foarte mici.

Filtrul catechin este un filtru lavabil cu extracte naturale de ceai verde care are rolul de a impiedica dezvoltarea mirosurilor si bacteriilor in timp ce elimina si mirosul de tigara si alte particule si creste calitatea aerului din incaperi. Catechinul este foarte bine cunoscut pentru efectele lui.

Share This