Stabilizator tensiune si placa electronica centrala termica Bucuresti

In conditii mai grele, de iarna, puteti constata ca centala termica de acasa intra in regim de avarie mereu. Cautand cauza puteti descoperi si faptul ca tensiunea din reteaua de energie nu este de 220 volti.

Puteti sa aveti probleme chiar in zile critice cum ar fi Ajunul Craciunului si atunci veti descoperi utilitatea unui stabilizator de tensiune.

Stabilizator tensiune si placa electronica centrala termica Bucuresti

Exista doua tipuri de stabilizatoare, unul pentru sursa neintrerupta de tensiune care se foloseste in cele mai multe cazuri la alimentarea calculatoarelor si altul de tensiune specializat.

Principala diferenta intre aceste doua variante este ca UPS-ul ofera in afara de stabilizarea tensiunii alternative, alimentare pentru o perioada de 10-30 de minute daca tensiunea pica. In cazul unei centrale cele 10 – 30 de minute nu va ajuta cu nimic daca este o pana ce dureaza cateva ore sau mai mult asa ca puteti sa cumparati un stabilizator. De asemenea prima varianta are acumulatori cu o durata de viata de numai cativa ani deci la un moment dat vor trebui schimbati ceea ce implica si costuri suplimentare.

Tinand cont de faptul ca centrala consuma destul de putin va puteti orienta spre un stabilizatori de 500 – 1000 VA, care asigura necesarul pentru consumatori de pana la 600 wati. Cum centrala nu consuma atat de mult puteti conecta la stabilizator si alti consumatori.

Multe dintre problemele ce pot sa apara la centrala tin in mare parte de placa electronica pe care o are centrala termica.

Puteti avea o problema cu energia electrica. Verificati panoul de comanda al centralei pentru a vedea daca sunt luminite aprinse. Daca nu se intampla nimic aici verificati celelalte surse de curent din casa. Daca totul functioneaza corect verificati daca nu cumva sigrantele ori intrerupatoarele de declansare au o problema si daca puteti resetati-le corespunzator. Daca nici asta nu merge, verificat siguranta aparatului. Aceasta este o siguranta de 3 amperi aflati intr-o fisa cu 3 pini sau o tija fuzibila si inlocuiti-o daca e nevoie, nu inlocuiti sigurante mai mari ori daca apar alte defectiuni suplimentare ale aparatului pelati mereu la o echipa de experti din acest domeniu, care vor sti exact ce anume sa faca pentru a repara centralele.

In cazul in care placa electronica a centralei este stricata trebuie sa stiti ca poate fi schimbata si tot ce trebuie sa faceti este sa cumparati una noua si sa chemati echipa de instalare pentru a o monta in mod corespunzator in centrala. Va recomandam sa nu faceti asta singuri pentru ca puteti produce mai multe daune.

 

Share This