Siguranta de exploatare a unei centrale termice

Datorita noilor tehnologii centralele moderne dispun de sisteme de informare si de autodiagnoza care ajuta pentru verificarea permanenta a starii de functionare a centralelor. Informarea si autodiagnoza se pot face cu text in clar sau prin coduri si combinatii de leduri. Acest lucru este foarte util atat utilizatorilor echipamentelor cat si instalatorilor care monteaza centrala sau tehnicienilor de service care executa lucrari de revizie si de intretinere ale centralei si micsoreaza si timpul de interventie.

Siguranta de exploatare este cea mai importanta masura care se ia de catre producatorii de centrale si de aceea centralele moderne ofera siguranta de exploatare din absolut toatepunctele de vedere. Discutam aici despre siguranta la lipsa de gaz iar protectia se asigura prin electrodul de ionizare, protectie la lipsa de apa prin senzor de presiune si presostat de minim sau sonde de temperatura, siguranta la evcuarea gazelor arse, protectie dubla contra inghet. De aceea este imperios necesar ca echipamentul sa aiba marcajul CE care dovedeste ca a fost testat si verificat conform cu normele CE.

Serviciile de garantie si post garantie constituie un criteriu important pentru alegerea centralei termice. Ciclul de viata pentru un asemena echipament incepe de la vanzare si presupune toate etapele necesare incluzand aici si verificarea si reviziile tehnice.

Durata de viata a unei centrale depaseste 10 ani si e important ca serviciile sa fie asigurate de firme specializate si autorizate ISCIR si agreate de producator pentru a asigura prompt asistenta tehnica si piesele de schimb originale.

 

Share This