Sfaturi pt centralele termice pe gaz

Principalele motive pentru care sunt alese centralele termice pe gaz sunt costul mic al combustibilului care duce la o economie lunara considerabila si usurinta de racordare la retelele de gaz. Sunt mai multe sisteme cu ajutorul carora poate sa functioneze o centrala termica pe gaz si vom vorbi in continuare despre modul in care vom monta centrala, cum se obtine caldura si apa calda in mod economic si documentele de care vom avea nevoie pentru o centrala termica pe gaz.

Centralele termice pe gaz cu tiraj natural pot sa fie instalate in incaperi al caror volum nu e mai mic de 18 m cubi si care au ca aerisire o fereastra de minim 0.9 m patrati. Datorita vechimii instalatiilor existente si a agentului termic care a fost folosit in trecut, in momentul in care instalati o centrala va trebui sa inlocuiti vechile calorifere cu modele mai noi. Acestea pot sa fie de mai multe feluri in functie de materialul din care sunt facute si va vom explica intr-un articol special care sunt aceste materiale precum si care sunt cele mai bune calorifere.

Pentru instalare va fi nevoie sa apelati la firme de specialitate pentru ca centralele termice pe gaz pot sa fie montate doar de firme autorizate. Prin urmare va trebui sa indepliniti mai multe formalitati pentru a instala o asemenea centrala.

Veti avea nevoie de procesul verbal de punere in functiune pentru instalatia interioara de utilizare a gazului natural. Pe acesta il veti primi dupa ce va racordati la retelele de gaze. Racordarea la retea se face de angajatii din cadrul societatilor care distribuie gaz.

Pasul urmator este sa montati efectiv centrala. Aceasta operatiune se va face de un reprezentant al unei firme autorizate ISCIR in momentul in care aveti centrala termica deja cumparata, cu certificat de garantie, factura si instructiuni. Dupa ce se instaleaza centrala tehnicianul va va da un proces verbal de finalizare a lucrarilor care va fi insotit si de copia autorizatiei.

Daca dispuneti de costurile necesare pentru a instala o astfel de centrala nu mai stati pe ganduri pentru ca veti economisi utilizand astfel de instalatii. In ceea ce priveste formalitatile nu veti avea foarte mare bataie de cap pentru ca veti fi indrumati de angajatii firmei la care apelati.

Share This