Sfaturi pentru ca aerul conditionat sa nu dauneze sanatatii

Aparatul de aer conditionat poate sa puna probleme de sanatate si de aceea firmele de aparate de aer conditionat ne ofera si cateva sfaturi pentru a evita micile probleme cauzate de ele.

Aparatul de aer conditionat va trebui sa fie pus in asa fel incat curentii de aer sa nu bata direct pe corp, pentru ca poate provoaca racirea locala si un disconfort in momentul in care aerul are viteze mari. In cazul in care stiti ca va supara curentul utilizati aparate de aer conditionat care sa va asigure un necesar maxim in incapere la turatii medii sau mici.

Este recomandat sa aerisiti camera in fiecare zi. Spliturile normale nu introduc aer proaspat in camere ci doar recircula aerul din incapere.

Filtrele cu care sunt dotate spliturile sunt facute pentru camere curate si cu putin praf, fara alte noxe si acestea trebuie sa fie curatate cat mai des posibil pentru ca in doar cateva saptamani de utilizare devin un sediu al alergenilor si bacteriilor, ciupercilor sau virusurilor.

Se va evita montarea aparatului in camera copiilor pentru ca acestia sunt mult mai sensibili si nu pot sa se adapteze la fel de repede la modificarile de temperatura.

Pentru a profita de beneficiile climatizarii camerelor si pentru a nu suferi efecte adverse, este recomandat sa respectam anumite principii, si anume, corpul uman se va intalni cu aerul insuflat de aparate dupa ce acestea a strabatut un drum cat mai mare. In felul acesta aerul pe care il transmite aparatul isi va micsora energia cinetica prin frecarea de mobilier, tavan si pereti.

Studiile realizate in SUA au comparat medical caliatatea si durata de viata a doua grupuri. Un grup in care participantii au avut aer conditionat in casa si alta in care oamenii au trait natural. Rezultatul a fost semnificativ, insa nu neasteptat: prima comunitate a avut mai mult oameni sanatosi si longevivi.

 

Share This