Sfaturi pentru alegerea unei centrale

Montarea unei centrale in locuinta este in continuare un mod foarte avantajos prin care puteti sa economisiti si sa platiti mai putin la intretinere. In cazul in care v-ati decis sa alegeti o centrala termica e bine sa stiti ce anume va trebui sa urmariti pentru a alege acele produse de calitate si cat mai sigure. Noi va recomandam centralele termice de la producatori de incredere cum ar fi Immergas. Pentru aceste centrale, in cazul aparitiei unor defectiuni, va recomandam sa apelati la un service pentru centrale Immergas.

In primul rand conteaza foarte mult dimensiunea spatiului unde se va monta centrala. Pentru garsoniere, apartamente cu o singura camera, cu doua sau chiar cu patru camere este recomandata o centrala de 24 kW. Pentru case si vile se recomanda o centrala de 50 kW. Nu faceti economie, daca in locul unei centrale cu o putere mai mare, veti alege doua centrale cu putere mai mica, acest lucru este contraindicat pentru ca da nastere la alte pericole pentru siguranta locatarilor.

Pentru a putea alege un produs bun din punct de vedere calitativ, va trebui sa stiti ca diferenta dintre centrale nu e data de puterea termica ci de randamentul centralei. Exista centrale termice care au un randament de pana la 98 la suta si altele care au un randament de 93 de procente. Asupra acestui aspect este recomandat sa va informati la persoane specializate, din magazinul din care veti cumpara centrala. Un alt element important pentru alegerea unei centrale este sa stiti tipul de tiraj al acesteia. Tirajul este modul in care sunt eliminate noxele. Pot sa fie centrale cu tiraj natural si centrale cu tiraj fortat. La centralele cu tiraj natural, noxele sunt eliminate singure in timp ce la centralele cu tiraj fortat operatiunea se realizeaza cu ajutorul unui ventilator. Centralele care au tiraj fortat pot sa fie considerate de calitate pentru ca ofera un plus de siguranta si o metoda mult mai buna prin care sunt eliminate noxele.

Share This