Urmati aceste sfaturi pentru a mentine unitatea de aer conditionat la functionare eficienta in timpul verii si pentru a economisi bani pe facturile de energie.

Cele mai fierbinti zile de vara fac ca aparatul de climatizare sa functioneze cel mai greu. Iata cateva modalitati de reducere a facturilor la utilitati, de economisire a energiei, de sporire a confortului si de maximizare a eficientei atunci cand aparatul de aer conditionat trebuie sa lucreze cat mai mult pentru a va mentine la temperatura optima casa.

Fiecare centrala de climatizare trebuie inspectata, curatata si reglata de un profesionist licentiat inainte de inceperea sezonului fierbinte.

Verificati filtrul de aer pentru a va asigura performanta maxima.

Verificati filtrul de aer o data pe luna si inlocuiti-l dupa cum este necesar. Acest lucru este deosebit de important in timpul verii cand circula praful si alergenii. Daca filtrul este infundat, sistemul vostru va trebui sa munceasca mai mult pentru a furniza aceeasi cantitate de aer rece.

Inlocuirea filtrelor este una dintre metodele cele mai simple si eficiente de conservare a energiei si de economisire a costurilor cu facturile la energie electrica. Si, la fel ca schimbarea uleiului din masina, este un pas important in mentinerea sanatatii pe termen lung a sistemului.

Controlati instalatia de condensare in aer liber a sistemului de climatizare si indepartati orice obiecte sau vegetatie la cel putin 1 m de unitate pentru a asigura o circulatie adecvata a aerului.

Aparatele de climatizare care beneficiaza umbrire corespunzatoare pot functiona mai eficient. Aerul intr-un spatiu umbrit este mai rece decat aerul inconjurator, ceea ce inseamna ca aerul conditionat va avea un timp mai usor de racire a aerului.

Pastrati racoare in lunile calde de vara si supravietuiti fara aer conditionat, urmand aceste sfaturi.

Nu lasati termostatul sa se incalzeasca.

Nu amplasati lampi, televizoare sau alte aparate producatoare de caldura in apropierea termostatului. Termostatul sesizeaza caldura determinand ca aparatul de aer conditionat sa functioneze mai mult decat este necesar. Cand instalati un nou termostat, nu il asezati intr-o locatie unde soarele ar putea straluci direct.

 

Share This
nume-&-logo

Abonati-va la newsletter-ul nostru

Abonati-va la newsletter-ul nostru pentru a va tine la curent cu ofertele si produsele noastre

Va-ti abonat cu succes! Va multumim.