Sfaturi Daikin pentru aparatele de aer conditionat

Specialistii Daikin din Romania, reprezentanta locala a liderului mondial si european de pe piata aparatelor de aer conditionat ne recomanda sa verificam si ca curatam anual aparatele de aer conditionat si starea temperaturilor cu cel mult 10grade celsius sub cea din exterior pentru a putea sa ne protejam sanatatea vara.

Verificarea aparatelor trebuie sa se faca anual. Daikin ne recomanda ca procesul de intretinere si de verificare a unitatilor de aer conditionat din portofoliu sa fie efectuate anual pentru a asigura si o durata de viata mai lunga si o functionare fara probleme dar si o calitate optima a aerului furnizat. Desi utilizarea aparatelor de aer conditionat nu poate sa cauzeze raceala, persoanele care stau in curent pot sa raceasca ca rmare a prezentei unui virus, iar un aparate de aer conditionat folosit ori intretinut necorespunzator poate sa genereze alergii sau simptomele similare unei raceli.

Pe langa intretinerea periodica, care presupune curatirea componentelor interne ale aparatului de aer conditionat si preintampina dezvoltarea mucegaiurilor sau a bacteriilor, trebuie evitata setarea aparatului de aer conditionat la temperaturi prea joase, spun specialistii Daikin Romania.

Conform tuturor standardelor internationale nu se recomanda setarea aparatelor de aer conditionat sub 25 de grade si nici la temperaturi cu peste 6 grade mai mici decat cea extrioara. Temperaturile mcii reduc umiditatea din interior si asta determina uscarea membranelor existente in nas si in gat si lucrul acesta poate sa genereze simptome similare cu raceala. In zilele cu canicula se accepta si marirea diferentelor dar nu peste 10 grade pentru a putea evita efectele de soc termic generat de diferentele de temperatura mari in momentul in care se face trecerea de la un ambient la altul.

In cazul in care vreti sa aflati mai multe in cea ce priveste sistemele de aer conditionat, puteti sa analizati pozele si imaginile de pe internet.

Share This