Service aer conditionat LG Bucuresti Sector 2

Pentru a vedea oferta noastra accesati Aparate de aer conditionat.

Determinarea tipului de aparat pentru aer conditionat de care veti avea nevoie se face in functie de destinatia aparatului, pentru uz casnic sau comercial, de numarul de camere si de suprafete pe care doriti sa le climatizati si in functie de performanta energetica, dar si de caracteristicile si performantele dorite, de bugetul disponibil sau de preferintele personale in ceea ce priveste designul sau brandul.

Cititi si despre revizii centrale termice.

Sistemele de uz casnic sunt cele la care vom face referire cel mai mult in acest articol si se impart in doua categorii de baza: Sisteme Split si Sisteme Multi Split.

Service aer conditionat LG Bucuresti Sector 2

Sistemele de tip Split sunt sistemele clasice si cel mai des intalnite care au o unitate interioara si una exterioara.

Sistemele Multi Split sunt formate din doua sau mai multe unitati pentru interior si o singura unitate exterioara si sunt o alegere potrivita pentru persoanele care vor sa raceasca mai multe camere cu un singur sistem si fac astfel si o economie de spatiu dar care au un cost mai ridicat. Cumpararea unui astfel de sistem poate sa fie mai costisitoare decat cumpararea a doua sau mai multe sisteme Split.

In functie de suprafata pe care vreti sa o climatizati sistemele de aer conditionat se impart in mai multe categorii dupa capacitatea pe care o au. Capacitatea unui sistem de aer conditionat se masoara in BTU pe ora si cu cat numarul este mai mare cu atat sistemul este mai puternic. O camera mica va avea nevoie de 5000 de BTU pe ora in timp ce o sala mare poate avea nevoie de un sistem cu 18000 BTU/ora.

Un sistem care are o capacitate inferioara necesarului nu va putea fi capabil sa raceasca o camera intr-o zi foarte calda de vara si un sistem cu capacitatea peste valoarea necesara va costa mai mult decat va fi nevoie pentru a functiona deoarece poate sa raceasca prea repede camera si poate sa lase umiditate in exces in aer. De asemenea sistemele care au o capacitate mai mare chiar daca sunt capabile sa raceasca suprafata aferenta capacitatii pe care o au nu vor fi la fel de eficiente in cazul in care suprafata este compartimentata si se recomanda instalarea unui aparat de capacitate mica in fiecare incapere.

Suprafata incaperii nu este unicul factor care va contribui la performantele climatizarii si exista si alti factori care pot sa influenteze eficienta unui sistem de aer conditionat printre care putem enumera si dimensiunea si numarul de ferestre, pozitionarea unei camere raportat la punctele geografice, umbra de care dispune o camera, izolatia, traficul din camera, numarul de ocupanti ai spatiului, sursele de caldura cum ar fi si aparatele electronice sau electrocasnicele utilizate in camere.

Share This