Romstal service Bucuresti

Pentru a vedea oferta completa accesati Pachet mentenanta centrale termice.

O centrala termica de perete este cunoscuta si sub denumirea de centrala murala sau cazan mural si este un cazan care se monteaza pe perete sau intr-o nisa din perete destinat producerii de agent termic pentru incalzire aer si apa calda de consum. In cazul in care aceste cazane sunt doar pentru apa calda de consum atunci se vor numi boilere.

Cititi si despre magazine centrale termice.

Romstal service Bucuresti

Combustibilii sunt de obicei gaze naturale dar sunt si constructii care folosesc GPL. Centralele pot avea ardere deschisa sau etansa. In ultimul timp sunt facute sub forma de cazane cu condensare si cu proprietati superioare. Apa calda de consum se face in momentul cererii in mod instantaneu sau in paralel prin acumulare. In general, aceste centrale se monteaza in cladiri insa se pot monta si pe exterior.

Centralele sunt formate din carcase fixe in care se gasesc: arzatorul, camera de ardere, sistemul de evacuare pentru gazele arse, schimbatorul de caldura, pompa de circulatie, sistemul care prepara apa calda de consum, robinetul cu trei cai, vasul de expansiune, armaturile si senzorii electronici de comanda.

In cazul in care centrala prepara apa instantaneu atunci aceasta apa calda va fi produsa in momentul in care apare cererea. Prepararea se face comutand agentul termic de la incalzire la schimbatorul de caldura cu placi.

Daca apa calda va fi preparata in prealabil atunci aceasta va fi produsa intr-un vas incalzit de agentul termic. Aceasta este o solutie flexibila, simpla, dar mai scumpa si mai voluminoasa, datorita acestui vas de acumulare. In plus, din vasul de acumulare caldura se va pierde putin cate putin in mediu si centrala va consuma combustibil.

Din puct de vedere al tirajului centralele de perete pot sa fie cu tiraj fortat sau natural. Pentru cele cu tiraj natural aerul pentru ardere va fi preluat din incinta in care se afla centrala si gazele se vor elimina in exterior cu ajutorul unui cos de fum.

Pentru centralele cu tiraj fortat tirajul se va face de catre un ventilator incorporat. In cazul acesta aerul necesar pentru ardere va fi preluat din exteriorul incaperii in care se monteaza centrala si gazele emise vor fi eliminate tot in exterior folosind racorduri concentrice. Camera de ardere este etansa si nu comunica cu incinta in care se monteaza centrala.

Share This