Revizii si service centrale termice Bosch Bucuresti

Pentru a vedea oferta completa accesati pagina Revizii centrale termice.

Cei mai multi posesori de centrale termice pe gaz nu isi dau seama ca acestea trebuie instalate, verificate si folosite in conformitate cu prevederile legale.  Foarte multe dintre accidentele care au loc in fiecare zi sunt o dovada ca persoanele care folosesc aceste echipamente nu cunosc reglementarile legale. Cele mai multe persoane instaleaza centrale termice pe gaz din dorinta de a economisi dar si pentru a se bucura de autonomie in legatura cu incalzirea locuintei si cu apa calda.

Cititi si despre centrale termice si revizii.

Montarea centralei termice cu gaz ar trebui facuta numai de specialisti alfel nu se va putea primi avizul de functionare in conformitate cu standardele de siguranta.

Pentru mai multe informatii accesati si paginile Despre centrale termice Bosch, Cum se utilizeaza termostatul si Incalzirea centralizata si termostatul.

Revizii si service centrale termice Bosch Bucuresti

Proiectarea instalatiei de gaz se face doar de catre firme autorizate ANRE.

Verificarea tehnica periodica a centralei termice este o activitate care se face obligatoriu o data la fiecare doi ani pentru a ne asigura ca centrala termica respecta cerintele legale de functionare si siguranta. Verificarea tehnica periodica a centralei termice se face doar de catre firme autorizate ISCIR.

Verificarea consta in:

  • se constata existenta „Livretului aparatului”, care trebuie sa se afle in posesia detinatorului sau utilizatorului. Livretul este documentul de identificare a aparatului precum si de evidenta a tuturor reviziilor tehnice si a reparatiilor la care acesta a fost supus de-a lungul perioadei de utilizare, incepand de la prima punere in functiune si pana la scoaterea definitiva din uz;
  • se constata existenta proiectului de gaz conform caruia centrala este montata corespunzator
  • se verifica integritatea aparatului precum si respectarea conditiilor initiale de instalare;
  • se executa operatiuni de curatare a aparatului, daca este cazul;
  • se efectueaza verificarea si reglarea instalatiei de ardere in scopul realizarii unei arderi complete, cu eficienta indicata de producator;
  • se face analiza gazelor arse si verificarea incadrarii valorilor in limitele admise;
  • se face verificarea functionarii corecte a dispozitivelor de control, reglare si siguranta;
  • se efectueaza verificarile in conformitate cu conditiile tehnice prevazute in livretul aparatului precum si in instructiunile producatorului.

Furnizarea gazului se va face doar la aparatele cu verificare tehnica periodica ce indeplinesc conditiile de functionare in deplina siguranta. Furnizorul de gaze va sista livrarea combustibilului in cazul in care nu se face dovada indeplinirii unor reguli de functionare in siguranta.

Conform legii verificarea tehnica periodica trebuie facuta cel putin o data la doi ani de catre societatile autorizate ISCIR si este reprezentata de verificarea functionarii corecte si in siguranta a centralei.

In afara de caracterul obligatoriu al verificarii tehnice periodice, aceasta are si o serie de avantaje. Unul dintre cele mai importante avantaje este reprezentat de reducerea costurilor. Functionarea indelungata si in conditii incorecte a unei centrala termice pot sa duca la uzura pieselor si in timp pot sa apara si disfunctionalitati. Acestea din urma duc la cresterea temperaturii de ardere a gazelor. In acest mod creste consumul de gaze si se majoreaza si costurile.

 

 

 

 

Share This