Revizia obligatorie a centralei termice

Daca va imaginati ca dupa ce ati montat centrala termica ati scapat de orice bataie de cap, stampile si acte, sa stiti ca va inselati. Veti avea nevoie sa faceti si revizia periodica. Acest lucru are loc pentru a vedea cat de tare se uzeaza centrala termica si sistemele sale aferente, lucru care in final  este in interesul proprietarului pentru  a avea loc reparatiile necesare inainte ca instalatia sa se strice de tot. Trebuie sa solicitati verificarea firmelor autorizate pentru ca nimeni nu va veni din proprie initiativa sa verifice centrala. Daca nu tineti cont de acest aspect riscati sa primiti amenzi semnificative. Cu privire  la obligativitatea efectuarii verificarilor tehnice utilizatorul va fi informat cu ocazia primei puneri in functiune si in momentul semnarii livretului aparatului. Semnarea livretului de utilizator inseamna insusirea de catre el a  obligatiei de a supune aparatul unor verificari tehnice periodice si de a nu il folosi in lipsa unei autorizatii de functionare. Verificarile tehnice periodice trebuie sa se extinda si asupra aparatelor care sunt instalate inainte sa intre in vigoare prescriptia tehnica.

Este interzisa incredintarea centralelor termice de catre utilizatorii finali unor agenti economici care nu sunt autorizati ISCIR pentru a putea fi efectuate interventii si reparatii asupra lor. Inainte de a va gandi sa economisiti apeland la mesteri in loc de societati autorizate tineti cont de riscurile la care va expuneti si familia dar si vecinii.

Utilizatorii sunt obligati sa pastreze in conditii bune livretul unei centrale care evidentiaza verificarile periodice si care descriu conditiile de exploatare pe intreaga durata de serviciu a centralelor.

Livretul centralei alaturi de documentatia tehnica pentru identificare si instructiunile de utilizare si intretinere trebuie sa se transmita impreuna cu centrala, mai ales in cazul transferarii acestuia unui alt utilizator.

In perioada dintre doua verificari periodice, utilizatorul final e obligat sa respecte instructiunile de utilizare ale producatorilor care ii sunt destinate, instructiunile si recomandarile agentilor economci autorizati care au efectuat lucrarile de punere in functiune si de verificare tehnica periodica.

Share This