Repartitoare sau centrala?

Chiar daca exista indicii foarte clare in ceea ce priveste faptul ca o centrala termica de apartament e mai rentabila decar repartitoarele informatiile legate de repartitoare si de centrale inca nu sunt cunoscute de toata lumea sau in cazul in care sunt cunoscute sunt multe persoane care nu isi dau seama inca de faptul ca pretul unei centrale termice se poate amortiza in cativa ani iar facturile inseamna doar ceea ce se consuma.

Centralele termice de apartament sunt in primul rand extrem de eficiente. De exemplu, centralele termice pe gaz dau un randament de pana la 94 de procente si o centrala termica de condensatie este mai eficienta de atat. Specialistii sustin ca un randament cat mai mare este foarte bun. Centralele termice de apartament au si un traseu mai scurt decat cel al apei si al caldurii care se furnizeaza in comun si prin urmare isi dovedesc imediat eficienta prin faptul ca nu sunt pierderi majore pe care ar trebui sa le luam in calcul. In plus centralele termice de apartament ne ofera si posibilitatea de a porni in mod independent caloriferele si apa calda menajera. Temperaturile se pot regla tinand cont de necesitati si temrostatul sau termometrul din interior poate sa opreasca centrala termica inmomentul in care se va atinge o temperatura dorita. Datorita instalatiilor inteligente pe care le au centralele termice ele repornesc imediat ce temperaturile scad cu cateva grade in apartamente.

Puteti tine cont de faptul ca centralele termice se pot opri in zilele mai calduroase si in vacantele pe care le petrecem departe de casa. La incalzirea comuna lucrul acesta nu are loc chiar atat de usor.

Se site ca sistemelede calcul la pausal sunt foarte complicate pentru utilizatorii care nu au cunostintele necesare pentru a il intelege. Pentru ca nu se masoara un consum precis de gigacalorii ci doar costurile totale din imobil spre toate apartamentele tinand cont de mai multi algoritmi greu de inteles, sistemul de calcul isi dovedeste ineficienta si petermen lung dar si pe termen scurt.

Printe multi alti algoritmi respectivul calcul tine cont de suprafetele utile din spatiul cu destinatie de locuinta, de suprafata echivalenta termic a corpurilor de incalzire, a coloanelor de distributie, de spatiul care are o alta destinatie decat cea de locuinta, de energia termica pe care o consuma partea comuna a imobilului etc.

Share This