Recomandari pentru intretinerea centralei termice

Centralele termice la fel ca si alte echipamente care sunt necesare intr-o casa trebuie sa fie intretinute in conformitate cu recomandarile oferite de producatori pentru a le prelungi durata de viata. Pentru a intretine o centrala nu aveti nevoie de cheltuieli uriase si nici de foarte multe scule. Se dovedeste util sa cunoasteti un instalator cu experienta si cu autorizatii, pentru ca pot sa apara diferite defectiuni care nu tin de voi sau de modul si de modul in care este utilizata centrala.

Din pacate indiferent de cat de bune sunt centralele se pot strica in cele din urma si de cele maimulte ori este vorba despre una dintre urmatoarele probleme: presiunea este necorespunzatoare, afiseaza erori pe display, nu incalzesc suficient, au depuneri de calcar si mal microbiologic, erodarea in timp a mai multor componente ale centralelor din cauza ca exista diferente de temperatura a apei din conduncte si din cauza compozitiei chimice a apelor menajere.

Pentru a putea evita aparitia defectiunilor la centralele termice si a prelungi durata de viata a echipamentelor pentru incalzire apa calda recomandarile noastre sunt: alegeti puterea centralei termice tinand cont de necesarul de incalzire existent in spatiul de locuit si nu in functie de temperaturile dorite pentru apa menajera.

Incercati sa nu suprasolicitati centrala termica. Cititi cartea tehnica a centralelor termice pe care le cumparati si le montati in locuinta, schimbati bateriile din termostat atunci cand incepe sezonul rece, chemati o echipa autorizata pentru a face o verificare tehnica periodica, curatati circuitul si intreaga instalatie de la calorifere inainte de a incepe sezonul rece. Utilizati produse pentru a trata apa pentru protejarea instalatiilor contra coroziunii, impotriva depunerilor de mal si impotriva depunerilor calcaroase, verificati in mor periodic presiunea din instalatie. Pentru ca o centrala termica sa mearga corespunzator trebie ca presiunile sa corespunda recomandarile producatorilor, sa nu fie nici foarte mica dar nici foartemare pentru a nu deregla manometrul si pentru a nu suprasolicita instalatia.

Daca se strica centrala termica este foarte important de stiut ca exista service pentru centralele termice unde va puteti repara centralele.

Share This