Pompe verticale Bucuresti

Principiul de functionare al pompelor centrifugale este diferit de cel al pompelor volumice. In pompele centrifugale lichidul care ajunge in interior urmareste traiectoria impusa de geometria rotorului care se afla in miscare de rotatie si se obtine la iesirea din el o energie cinetica ce se va transforma in energie potentiala tradusa prin inaltime de pompare. Pompa centrifugala verticala este cea mai cunoscuta pompa si este o solutie tehnica eficienta pentru a deplasa volume de lichid mari, in general lichide care au o vascozitate mica sau medie si un continut de particule mic. In practica sunt si modele care au o constructie speciala si materiale speciale care permit vehicularea lichidelor cu incarcare mare de particule. Fuctioneaza in punctul de eficienta maxima si pompa are de obicei un consum de energie mai mic decat pompa volumica destinata pentru aceiasi parametrii de lucru.

Pompe verticale Bucuresti

Inima unei pompe centrifuge este rotorul, componenta care face transferul de energie de la motor spre lichid. Rotoarele pot sa aiba divese geometrii, inchis, deschis, melc si sa pemita si vehicularea lichidelor cu o vascozitate mica dar si a celor care sunt incarcate cu suspensii sau chiar cu corpuri solide de dimensiuni mari.

Pompa reprezinta o masina care transforma energia mecanica produsa de o sursa de antrenare in energie hidraulica. Astfel energia care se transmite lichidului poate sa fie folosita in scopul dorit: alimentare cu apa, transport hidraulic, actionare hidraulica. Pentru ca pompele sunt destinate in special transportului de lichide la distanta si nivele diferite, utilizarea lor s-a impus aproape peste tot unde a fost nevoie de un astfel de utilaj.

Pentru ca transportul unui lichid cu ajutorul unor pompe presupune si o continuitate a curgerii intre sursa de alimentare si locul deversarii aceasta nu poate fi realizata decat cu instalatii hidraulice. O astfel de instalatie este facuta in mod norma din conducte, armaturi, aparate de masura si desigur elementul principal, pompa. Conductele au rolul de a face legatura intre pompa si sursa de aspiratie si locul de refulare al lichidului. Din aceste motive doncuta care se racordeaza la rezervorul de aspiratie se numeste conducta de aspiratie in in mod analog cea care uneste zona de refulare cu rezervorul de numeste conducta de refulare.

Monovacuumetrul serveste la masurarea depresiunii din conducta de aspiratie si manometrul indica presiunea de refulare la iesirea lichidului din pompa. Sunt si unele situatii in care manovacuumetrul poate sa indice si suprapresiune in aspiratie atunci cand nivelul de lichid din rezervorul de aspiratie e mai ridicat decat axa pompei cu o anumita inaltime geodetica sau cand se aspira din spatiile aflate la presiuni mai mari decat cea atmosferica.

Share This