Pompe submersibile Bucuresti

Pompele submersibile pot sa fie folosite pentru drenaj, pentru pomparea apelor reziduale, pentru irigare si pentru asigurarea apelor curente in locuinta aflate aflate in zone unde nu exista retea de apa.

O pompa submersibila este o pompa care functioneaza imersata in lichidul de pompare, lichid care are si rol de agent de racire. Motorul pompei este inchis ermetic si este izolat de lichidul de pompare. Sunt utilizate sisteme de sigilii mecanice pentru a preveni ca lichidul pompat sa intre in motor si sa cauzeze un scurt circuit. Avantajul tipului acesta de pompa este ca poate sa ofere o forta semnificativa de ridicare pentru ca nu se bazeaza pe presiunea aerului exterior cu scopul de a ridica lichidul. Ele pot sa fie conectate si la furtune flexibile sau la conducte rigide.

Pompe submersibile Bucuresti preturi 

Nu utilizati niciodata pompa fara apa. In cazul in care se intampla asta din greseala stingeti pompa si asteptati ca ea sa se raceasca si apoi amorsati pompa folosind apa curata.

Pentru amorsare umpleti complet pompa cu apa curata inainte sa o porniti. Apa ar trebui sa fie turnata prin orificiul de amorsare. Dupa ce ati terminat cu aceasta operatiune puteti sa puneti capacul inapoi si a porniti pompa. Pompa ar trebui sa fie amorsata de fiecare data cand nu este folosita pe o perioada mai lunga de timp pentru ca aerul in timp intra inapoi in conducte.

Este important sa stiti care sunt diferentele dintre pompele submersibile si pompele cu jet asa ca vom dezvolta mai in amanunt aspectul acesta. Este foarte interesant ca pompele cu jet nu mai sunt folosite pentru ca sunt considerate depasite si ineficiente, insa inca mai exista pompe aflate in uz la constructiile mai vechi. Pompele de tipul acesta sunt puse la sprafata si trag apa din adancime. Sunt doua tipuri de pompe cu jet, cele cu o singura directie a apei si cele cu directie dubla pentru adancimi mai mari.

Cele din urma trimit o catitate de apa inapoi pentru a regla presiunea jetului pompat in sus. Acestea pot sa fie mai usor inlocuite cu pompe submersibile utilizand canalul deja existent. Spre deosebire de toate aceste tehnologii depasite pompele vor functiona inversa fiind amplasate in adanc la sursa de apa si imping apa la suprafata. Ele vin cu avantaje considerabile precum consumul mic de energie, puterea, volumul de apa si presiunile mai mari. Zgomotul se elimina in totalitate spre deosebire de cele mai vechi care pot fi destul de galagioase. Pompele submersibile sunt mai productive si economisesc totodata si timp pentru ca nu au nevoie sa fie pregatite, adica sa treaca prin procesul de eliminare a aerului din conducte ceea ce este o problema la sistemele mai vechi pentru ca limiteaza eficienta si chiar cedeaza dupa o vreme. Pompele submersibile au o durata mai lunga de viata si sunt mai de incredere. Au nevoie de mai putina mentenanta. Pentru ca sunt sigilate va ajuta sa evitati riscul de a retine particulele daunatoare sau rugina.

Share This