Pompe centrifugale ape uzate Bucuresti

Exista mai multe tipuri de pompe pentru apa uzata si in acest articol le vom prezenta pe toate.

Pentru casele care sunt construite cu pivnita sau cu subsol, in mod normal ar trebui sa fie instalata o pompa cu plutitor sau un sistem exterior pentru a preveni ca umezeala sa intre in pereti unde poate sa genereze mucegai ori alte pagube.

Tevile de drenaj trebuie sa fie legate la o basa sau la un put de scurgere care este prevazut cu pompa de drenaj. Se recomanda ca trecerea sa fie libera de minim 10 mm pentru a nu se infunda tevile. Este ideal sa legati pompa de apa uzata la un indicator de nivel plutitor.

Pompe centrifugale ape uzate Bucuresti – preturi

Exista si pompe submersibile pentru apa de suprafata. Apa meteoritica si alte ape de suprafata trebuie sa fie drenate departe de cladire. In constructiile vechi apa de drenaj si cea de suprafata se vor evacua impreuna cu apa uzata menajera.

In unele tari europene legislatia cere separarea apelor acestea. Acest lucru se va face pentru a putea preveni supraincalzirea statiilor de epurare cu cantitati uriase de apa care apar in perioadele cu precipitatii masive.

Este recomandat sa fie montate pompe cu trecere de 30 pana la 35 mm pentru a evacua apele de suprafata. Este bine sa montati doua pompe cu tablou pentru o functionare activa, rezerva si alarma. Apa de suprafata trebui sa fie colectata in bazine din afara casei. Pompele ar trebui sa poata sa faca fata cu brio la apele uzate cu ramuri, frunze si alte impuritati.

In zonele mai joase unde pot sa fie averse masive sau bruste care pot sa inunde subsolurile se recomandat sa aveti o pompa de basa pregatita si gata sa poata rezolva situatia.

Pompele cu tocator pentru toalete se amplaseaza sub cota de canalizare. O locatie sub nivelul strazii sa absenta sistemului de canalizare care sa aiba o scurgere gravitationala nu e un impediment pentru aplicatiile de apa uzata. Aici apa uzata trebuie sa fie urcata la nivelul canalizarii cu o pompa cu tocator sau o pompa de WC. Un alt exemplu este si instalarea unei toalete intr-o cladire care deja exista. Aceasta poate sa fie o situatie costisitoare si dificila in special dca este amplasata sub cota de canalizare sau intr-o parte separata a cladirii.

Solutia ideala reprezinta o statie de pompare apa uzata care sa ridice apa la inaltimea necesara si sa o impinga ulterior in canalizare.

Odata cu evacuarea apei de la toaleta se mai pot lega si masina de spalat, dusul, bucataria, podeaua si sifonul. Aceste pompe se folosesc su rezervoare colectoare.

Pompele pentru golirea rezervoarelor, piscinelor si helesteelor se dovedesc extrem de utile.

Golirea rezervoarelor, piscinelor, helesteelor de gradina poate sa fie necesara in zonele care sunt expuse la inghet. Pompele submersibile portabile sunt ideale pentru aceasta activitate.

Pompele submersibile de apa murdara sunt ideale pentru operatiunea aceasta pentru ca sunt complet portabile. Se pot folosi pompe de apa uzata cu functionarea automata daca au conectat un flotor. Se opresc automat inainte de a ramane fara apa. Nota de instalare. Pompele de drenaj este bine sa fie echipate cu un sorb care previne solidele cu dimensiuni mari sa intre in pompa. Pompele mici si portabile sunt o combinatie flexibila si fiabila in format cat mai comod.

Share This