Placi electronice centrale termice electrice Bucuresti

Vrem sa va prezentam in acest articol toate avantajele si dezavantajele legate de centralele termice si electrice. Daca vreti sa va instalati sau sa inlocuiti sistemul de incalzire al casei v-ati confruntat probabil cu problema selectarii anumitor tipuri de centrale. Alegerea acesteia este o decizie importanta atat prin prisma costurilor de investitie si de intretinere cat si a gradului de confort creat. Unul din principalii factori care influenteaza tipul de centrala termica ales il reprezinta combustibilul utilizat, precum si disponibilitatea lui. Astfel putem sa vorbim despre centrale termice electrice, centrale termice clasice pe gaz sau centrale care folosesc combustibili solizi precum lemnul, peletii, rumegusul, carbunele, ele fiind cele mai des tipuri intalnite de centrale. Pe langa cele mentionate se mai gasesc si centrale termice pe GPL combustibil lichid si motorina, pacura sau pompe de caldura.

Placi electronice centrale termice electrice Bucuresti

Specialistii sugereaza ca in alegerea de centrale termice va trebui sa tinem cont si de randamentul si eficienta energetica a centralelor, de capacitatea de furnizare a apei calde, de sistemul de informare si diagnoza si de modalitatea de instalare, design si ergonomie, de siguranta in exploatare, pericol la inghet, evacuarea gazelor arse, protectie electrica etc, dar si de perioada de garantie sau de metodele de utilizare si instalare.

In functie de acestea dar si de tipul combustibilului pe care il utilizeaza, de disponibilitatea acestuia precum si de costurile de racordare la retea, fiecare tip de centrala termica prezinta avantaje si dezavantaje. De data asta vom aduce in prim plan centralele termice electrice si vom analiza caracteristicile lor prin comparatie cu centralele care folosesc gazul si lemnul.

Centralele termice electrice au un prim avantaj important si anume aria foarte mare de acoperire a retelelor electrice. Astfel de centrale au un randament de 100% deci fiecare kwh consumat este ransformat in caldura. Centrala termica electrica are dimensiuni mici si este si foarte silentioasa si nu degaja noxe si prin urmare nu are nevoie de cos de evacuare sau alte echipamente, instalatia de incalzire aferenta este simpla si nu impune revizii frecvente.

Pentru ca nu va produce noxe nu e daunatoare mediului si se poate utiliza chiar si in zone protejate. Un alt avantaj in cazul centralelor termice electrice il reprezinta cu usurinta in siguranta mai mare si in exploatare si in plus nu necesita avize speciale.

Desigur ca centrala termica si electrica prezinta avantaje si cel mai greu de neglijat sunt costurile ridicate ale energiei electrice fata de gaze sau de lemne. Un alt aspect negativ ce trebuie consemnat pentru centrala termica si electrica este faptul ca se preteaza cel mai bine locuintelor mici, sau cu necesar de incalzire in perioada scurta, locuinte unde nu e nevoie de incalzire permanenta, poate casa de vacanta ori unde o alta solutie mai economica nu e posibila datorita costurilor mari de exploatare. Cu atat mai mult costurile pentru racordare sau chiar pentru refacerea bransamentului electric al locuintei daca instalarea unei astfel de centrale nu este gandita inca de la inceput, pot face centrala electrica sa fie mai costisitoare.

Share This