Panourile solare presurizate functioneaza tot timpul anului si sunt populare sub denumire de panouri solare pentru toate anotimpurile. Panourile solare presurizate nu pot sa fie folosite individual pentru ca au nevoie de echipamente suplimentare impreuna cu care vor crea un sistem solar complex. Echipamentele aditionale necesare sunt boilerul solar care in general ar trebui sa aiba 2 serpentine si mai mule capacitati pornind de la 150 l sau Puffer.

Statia de automatizare si grupul de pompare contin un Controller electronic, o pompa de recircuare, senzori, supape, electrovane etc.

Panoul solar furnizeaza tot timpul anului indiferent care ar fi temperatura mediului exterior. Nu exista nici un pericol de inghet in timpul functionarii pentru ca sunt folositi glicolii in circuitul sistemului solare care rezista pana la 300 de grade Celsius. Pentru a putea reduce pierderile de caldura pe tevile de legatura va recomandam sa le izolati cu materiale care sa reziste foarte bine la temperaturile ridicate.

Sistemele complexe de panouri silare presurizate produc energie pentru a realiza apa calda menajera si pentru suport perfect la incalzire. Pentru a putea produce apa calda menajera e necesar un singur boiler respectiv rezervor si stocator puffer insa daca se doreste sa se realizeze un sistem care sa produca apa calda menajera si sa aiba aport la incalzirea atunci va functiona in regim inchis. Astfel este neaparat necesara prezenta celui de al doilea stocator in situatia in care numarul de panouri trebuie marit pentru a putea sa produca apa calda suficienta pentru cele 2 rezervoare.

Panoul solar presurizat este compus din tuburi de sticla vidate cu pipe termice numite si heat pipe. Avem un schimbator de caldura facut din duraluminiu si izolat cu spuma poliuretanica, pipe termice de cupru, suport de fixare din duraluminiu, elemente de fixare si accesorii, suruburi, piulite, vaselina siliconica si garnituri de cauciuc.

Share This
nume-&-logo

Abonati-va la newsletter-ul nostru

Abonati-va la newsletter-ul nostru pentru a va tine la curent cu ofertele si produsele noastre

Va-ti abonat cu succes! Va multumim.