Aspectul fizic al acestor tipuri de panouri este similar cu cel nepresurizat iar diferenta intre ele este ca cel presurizat se afla sub presiune la nivelul rezervorului. Tipul acesta de panou se foloseste pentru a produce apa calda menajera. Panourile solare nepresurizate consuma energie electrica in timpul functionarii pentru ca e necesara instalarea unui controller electronic pentru pornirea si respectiv oprirea alimentarii cu apa rece. Producerea apei calde menajere se face prin absorbtia radiatiei terice solare insa tinand cont de costul de achizitie ridicat amortizarea investitiei are loc o data la 3-4 ani. Tipul acesta de panou functioneaza in perioada in care in afara nu se inregistreaza temperaturi pe minus si e ideal pentru orice casa. Anumite companii specifica faptul ca astfel se sisteme functioneaza bine si iarna dar nu se recomanda pentru ca exista si posibilitatea ca tevile de alimentare cu apa rece sa inghete sau sa se sparga. Nu se recomanda sa se foloseasca atunci cand sunt inregistrate temperaturi negative.

Comparativ cu panourile solare nepresurizate acesta e in regim inchis sau presurizat. Acesta poate sa fie un avantaj pentru o presiune mai buna a apei clade insa prezinta elemente de risc ridicat in cazul in care din diverse motive plecati la serviciu, sunteti in concediu sau pur si simplu nu puteti sa folositi toata apa. Daca apa nu este folosita poate creste temperatura din interiorul rezervorului ceea ce va duce la o crestere a presiunii si rezervorul poate ceda. Rezervorul presurizat are si un element de siguranta, o supapa de presiune pentru refulare in caz de presiune ridicata, insa aceasta are o durata de viata limitata, de exemplu aceasta poate sa refuleze chiar si de cateva zeci de ori pe zi cand apa nu e folosita ceea ce inseamna ca de minim 2 ori pe an e nevoie sa o schimbati.

Apare un risc major de defectiuni la  supape. Un alt dezavantaj poate i faptul ca consuma destul de multa energie electrica deoarece e necesar sa aiba instalat un controller electronic.

Panourile presurizate sunt mai scumpe decat cele nepresurizate iar amortizarea are loc mai lent. Instalarea si montarea sunt in general mai grele in comparatie cu panourile nepresurizate si sunt necesare mai multe cunostinte si o vasta experienta in acest domeniu.

Share This
nume-&-logo

Abonati-va la newsletter-ul nostru

Abonati-va la newsletter-ul nostru pentru a va tine la curent cu ofertele si produsele noastre

Va-ti abonat cu succes! Va multumim.