Ne poate imbolnavi aerul conditionat?

Aerul conditionat este conceput pentru a crea un confort necesar intr-o casa sau intr-un biriu pentru a putea satisface cele mai multe cerinte si nevoi ale utilizatorilor in momentul in care vine vorba despre confort climatic. Dupa ce incep sa fie utilizate au inceput si speculatiile care sunt legate de imbolnavirile cauzate de sistemele de climatizare care au si o tenta tot mai exagerata. La intrebarea, aerul conditionat ne poate imbolnavi cele mai multe raspunsuri nu sunt fondate pentru ca sunt propulsate prin mass media avand la baza si teama oamenilor de a nu se imbolnavi. Acesti oameni sunt incurajati sa utilizeze diverse medicamente si metode prin care pot sa fie prevenite posibilele afectiuni, virusi si raceli insa nimeni nu spune exact de ce aparatul de aer conditionat imbolnaveste sau daca acesta chiar imbolnaveste oamenii. Echipamentele de climatizare pot sa devina rar daunatoare si acest lucru se intampla numai in cazul in care nu sunt folosite sau curatate in mod corespunzator.

Ca urmare in cazul in care cel care utilizeaza un aparat de aer conditionat foloseste aparatul la o capacitate maxima de racire si temperatura exterioara este ridicata, acesta este predispus la socuri termice datorita schimbarii ambientului climatic in timp scurt. In cazul in care ati facut dus si luati contact direct cu jetul de aer rece in mod sigur veti fi mult mai predispusi la raceli. Asa cum se stie cele mai multe aparate de aer conditionat au rolul de a recircula aerul din camere si exista si riscul ca la anumite perioade de timp in cazul in care aparatul nu este curatat in mod corespunzator sa elimine bacteriile, virusii si alte microorganisme care pot sa se dezvolte in unitatile interioare pentru ca umezeala care apare in unitate duce si la dezvoltarea lor.

Pentru a diminua riscurile de imbolnavire, Daikin a dotat si o mare parte a aparatelor sale cu un ochi inteligent care directioneaza fluxul de aer in alta parte decat direct spre persoanele care se afla in camera. Modul confort asigura si functonarea fara curenti directi de aer. Filtrul de praf catechin are rolul de a retine praful si are si efect antibacterian si filtru fotocatalitic din apatit de titan care ne ajuta sa eliminam bacteriile si mirosurile neplacute.

In concluzie aparatele de aer conditionat nu ne imbolnavesc, ceea ce ne poate imbolnavi este utilizarea necorespunzatoare a acestuia si necuratarea lui la intervale periodice pentru a preveni aparitia bacteriilor sau virusilor si sporilor de mucegai.

Share This