Montajul aparatului de aer conditionat

Instalarea aparatelor de aer conditionat e foarte important sa se faca perfect. Este bine sa ne alegem cu atentie o firma specializata in domeniul acesta pentru ca un montaj care nu este facut corespunzator si cu materiale slab calitative duce rapid si la defectarea sistemelor de climatizare si acest lucru se reflecta in mod direct in buget.

Nu mai vorbim si despre deranjul care se va crea in momentul in care e necesara o interventie de remediere a sistemelor si durata de timp  in care trebuie sa asteptati pana cand soseste echipa de interventie.

In urma tuturor celor spuse mai sus se recomanda sa apelati la o firma cu experienta in domeniu care sa comercializeze aparatele de aer conditionat sa ofere servicii de montaj profesional, pentru aceasta si sa tina garantia sistemelor de climatizare. In cazul in care apelati la firmele de sezon pe langa faptul ca instalarea se poate face in mod corespunzator si cu materiale de o slaba calitate exista si riscul ca in momentul in care aveti nevoie de interventii la sistemele de climatizare sa nu gasiti firma care executa montajul in asa fel incat neplacerile sa se tina lant si sa cauzeze disconfort si gauri in buget.

In momentul in care va decideti sa va montati un aparat de aer conditionat acesta trebuie sa fie pozitionat corespunzator si trebuie sa respectati inclinarea fata de planul orizontal, fixarea consolelor pentru unitatile externe cu respectarea stricta a dimensiunilor suruburilor de prindere.

Practicarea cu precizie a conexiunilor pe traseul frigorific la ambele capete si conectarea sa la unitatile interne. Pozitionarea unitatii interne pe pereti concomitent cu trecerea traseului frigorific prin gaura peretului exterior, conectarea traseelor frigorifice la unitatea externa si conectarea cu mare precizie a conductorilor electrici de alimentarea, conectarea si mentinerea pompei de vid pentru un nivel de timp cat mai exact, verificarea etanseitatii traseului frigorific si probele de buna functionare sunt toate operatiuni de intretinere a aerului conditionat.

Share This