Moduri de functionare ale aparatelor de aer conditionat

Aparatul de aer conditionat poate sa functioneze pe racire. Aparatul va elimina in exterior caldura aflata in incapere si de aceea unitatea externa ar trebui montata intr-un spatiu deschis.

Incalzirea are loc pe principiul pompei de caldura comparativ cu aparatele care utilizeaza rezistente electrice. Pompele de caldura extrag energia din aerul din exterior si o aduc in interior si de aceea aparatele ce asigura racirea si incalzirea se numesc si pompe de caldura. Consumul de energie se va reduce semnificativ comparativ cu cel al rezistentelor electrice si va fi de 3 ori mai mic. Aparatele pot sa functioneze in modul incalzire  chiar si la temperaturi de -10 grade.

Unitatea interioara poate sa ventileze aerul aflat in incapere folosind un minim de energie din toata capacitatea sa si asigurand si uniformizarea temperaturii.

Un factor foarte important pentru senzatia de confort este si umiditatea si nivelul optim se situeaza intre 40 de procente si 60 de procente. Umidificarea aerului va creste senzatia de confort. Prin asigurarea nivelului optim de umiditate se va limita dezvoltarea microorganismeor si mucegaiului.

Daca aparatul functioneaza in regim auto in momentul in care aparatul porneste senzorii detecteaza temperatura camerei si este selectat un anumit model de functionare si temperatura camerei este ridicata sau scazuta pentru a ajunge la temperatura de confort optima.

Cand aparatul de aer conditionat functioneaza in sleep, zgomotele sale sunt reduse pentru a nu deranja.

In cazul unei intreruperi de curent in timp ce aparatul functioneaza aparatul va functiona in mod automat si va pastra setarile de functionare.

Functiile unui aparat de aer conditionat split sunt:

– modificarea temperaturii pentru aerul din incapere

– mentinerea temperaturii la o valoare setata

– curatarea aerului de impuritati

– dezumidificare

– improspatarea aerului prin aport de aer proaspat pentru aerele de tip duct si caseta.

Avantajele aerului conditionat de tip split sunt zgomotul redus al unitatii interioare, faptul ca permite alegerea pozitiei in care se va face instalarea pentru ca are unitati relativ mici si directia aerului poate sa fie reglata.

Share This