Modul de lucru pe cald al aparatului de aer conditionat

A venit perioada mai racoroasa si pentru posesorii de aparate de aer conditionat care au si functia de lucru pe cald la aparatele de aer conditionat, venim in ajutor cu mai multe precizari. In mod real este foarte posibil ca lucrurile sa nu fie chiar asa si va vom lamuri in cele ce urmeaza. Ca de obicei, vom spune ca pentru instalarea si mentenanta aparatelor de aer conditionat este recomandat sa apelati la firme aer conditionat.

Daca setati telecomanda pe cald si aparatul nu porneste inainte de a suna la un service puteti verifica posibilele cauze.

Este recomandat sa va asigurati daca si temperatura de pornire a aparatului se incadreaza in ceea ce vreti sa faca acesta. Spre exemplu, ati setat functia pe cald, dar temperatura a ramas cea setata de la functia pe rece si in momentul de fata probabil ca aveti in camera o valoare mai mare decat cea setata. Pentru ca aparatul sa porneasca pe cald in camera trebuie sa fie o temperatura mai mica decat cea pe care ati setat-o.

Observati ca aparatul de aer conditionat a primit deja comanda iar unitatea din interior a deschis flapsul pe unde ar trebui sa refuleze jetul de aer aflat in interiorul dar insa aceasta nu porneste si turbina din interior nu arunca jetul de aer spre exterior.

Acest lucru poate fi normal pentru ca in momentul in care aparatul de aer conditionat a primit comanda pe functia de cald acesta va da mai intai comanda care porneste unitatea exterioara, unde se afla compresorul, face schimburile din electrovalva si compresorul incepe sa functioneze, incalzeste instalatia si unitatea porneste dupa un anumit timp, moment in care in instalatie se va produce o anumita temperatura.

Dupa o anumita perioada in care folositi pe cald instalatia de aer conditionat puteti vedea ca iese ceva similar cu fumul din unitate. Acesta nu este fum ci abur. Uneori unitatea interioara schimba sensul din electrovalva si caldura din interior iese in exterior iar acest lucru este necesar pentru a se topi zapada ce se formeaza pe vaporizator.

Share This