Mentenanta si montare aer conditionat Bucuresti

Pentru mai multe informatii accesati pagina Montare si intretinere aer conditionat.

Un numar mare de persoane care au unul sau mai multe aparate de aer conditionat descopera in timp ca randamentul acestora scade. In plus, unii dintre clienti pot sa acuze un randament scazut la doar cateva saptamani de la achizitionare si montare. Principala grija se indreapta catre componentele de baza ale dispozitivului, spre calitate sau spre modul de montare. Aparatul de aer conditionat este un dispozitiv complex si faptul ca fluxul de aer cald sau rece nu mai este la fel de puternic poate avea cauze multiple.

O cauza principala pentru un astfel de comportament al aparatului este ignorarea intretinerii dupa utilizare. Aparatele sunt dotate cu filtre si filtrele au rolul de a retine impuritati si praf si de a mentine aerul  din camera curat. Curatarea filtrelor este o actiune necesara din partea proprietarilor si trebuie sa aiba loc cu o frecventa variabila in functie de durata de utilizare a aerului conditionat.

Curatarea filtrelor este o procedura de baza foarte simpla, care poate sa fie facuta de orice persoana.

Se deschide capacul frontal al unitatii interioare si se indeparteaza filtrele de aer cu mana. Se spala filtrele sub jet de apa calduta cu detergent sau cu sapun. Se limpezesc bine si se lasa la uscat. Se introduc filtrele spalate in pozitia in care au fost initial in aparat.

Toate aceste informatii se gasesc exact in manualul de utilizare pentru fiecare aparat si ar trebui urmate in functie de recomandarile date de producator.

Purificarea aerului este o functie secundara a aparatului de aer conditionat si va aduce utilizatorilor avantajul unui aer proaspat in fiecare zi. Atunci cand utilizati aparatul de aer conditionat indiferent de temperatura aerului acesta va trece printr-un filtru lavabil care nu are nevoie de inlocuire decat in cazul in care a fost rupt sau deteriorat. Rolul filtrului este similar cu cel al unui aspirator care atunci cand se umple trebuie golit si curatat.

Motivul pentru care se curata filtrele in mod periodic este pastrarea randamentului aparatului si a unei temperaturi constante in camerele in care se foloseste acest aparat. Materialele din care se fac filtrele sunt dure si au o durata de viata lunga. Riscul de aparitie a unor mirosuri neplacute este mare in momentul in care filtrele nu se intretin corespunzator. Se recomanda curatarea lor la 2-4 saptamani de cand aparatul de aer conditionat functioneaza.

Share This