Magazine centrale termice Bucuresti

Pentru oferta accesati pagina Centrale termice in condensare.

Atunci cand cautati in magazinele de centrale termice o centrala pentru apartament trebuie sa luati in calcul si cateva repere. Puterea termica trebuie calculata cu ajutorul unor operatii matematice simplificate.

In primul rand va trebui sa determinati volumul pe care il are locuinta. Ulterior se inmulteste volumul cu sarcina termica volumica si va rezulta puterea termica a centralei.

Cititi si despre magazin centrale termice.

Valorile pentru sarcinile termice volumice se pot alege din tabele speciale in functie de ce particularitati are imobilul. Valorile vor fi informative si vor oferi o marime superioara necesarului real. De aceea va recomandam sa consultati specialistii si firmele de instalatii care va ofera servicii pentru consultanta tehnica si un bun suport in calcule pentru a putea alege un echipament care sa va ofere confort si siguranta.

Magazine centrale termice Bucuresti

Daca locuinta este construita recent si este bine izolata se va alege pentru sarcina termica volumica o valoare de 40 W/mc. Ulterior se va inmulti volumul pe care il are apartamentul cu sarcina termica specifica acestui apartament si rezultatul va fi puterea termica necesara centralei pentru a incalzi spatiul.

Pentru a incalzi un apartament este de ajuns sa montati centrala termica cu functionare pe gaz care are o putere termica cel putin egala cu valoarea pe care ati obtinut-o prin calcul. Pe piata sunt centrale pe gaz ale caror puteri variaza intre 19 kW si pana la 90 kW. E adevarat ca puterea va creste atunci cand creste si volumul pentru suprafata ce trebuie incalzita. Cele mai multe centrale au o putere termica de 23kW – 24 kW. Dupa cum se poate vedea aceasta putere este mai mare decat cea pentru un apartament.

Puterea de 24 de kW este data de functia de incalzire a apei calde in regim instant. Pentru a avea apa calda la dus si la chiuveta centrala cu functionare pe gaz va trebui sa consume echivalentul a 1,4 metri cubi de gaz pe ora pentru a produce un debit de aproximativ 10 l pe minut.

Din aceasta cauza puterea termica pe care o are centrala trebuie sa fie data de doua conditii ce trebuie indeplinite si anume puterea termica necesara pentru a incalzi apa si puterea termica necesara pentru prepararea apei calde menajere.

De aici rezulta ca va trebui aleasa centrala care are o putere cat mai mare.

Nu se cumuleaza cele doua puteri pentru ca atunci cand se prepara apa calda menajera functia de incalzire se va opri automat pentru toata perioada de utilizare a robinetului de apa calda.

Pe timp de iarna centrala va functiona conform comenzilor primite prin termostatul de ambianta dar in momentul in care se utilizeaza apa calda pentru obiectele sanitare centrala incepe prepararea de apa calda menajera si opreste functia de incalzire. Centrala este cu functionare prioritara pe apa calda menajera. Dupa ce se termina utilizarea apei calde se va relua functia de incalzire in mod automat fara sa se simta micsorarea temperaturii in mediu.

Share This