Magazin centrale termice Bucuresti

Pentru oferta accesati pagina Centrale termice in condensare.

Doriti sa va dotati casa cu o centrala termica? Veti gasi mai jos un ghid informativ pentru a alege o centrala termica pe gaze. Luand in calcul toate aceste informatii va va fi mult mai usor sa alegeti atunci cand va veti afla intr-un magazin de centrale termice.

Pentru a putea incalzi locuinta o centrala trebuie sa aiba o anumita putere. Calculul exact pentru a determina puterea este destul de complex si este influentat de mai multi factori precum: volumul de incalzit, pierderile termice, tamplaria, amplasarea geografica, climatul zonei in care se afla constructia si destinatia cladirii.

Cititi si despre intretinere si revizie aer conditionat.

Puteti sa faceti un calcul aproximativ pentru o estimare preliminara. Necesarul de incalzire pentru o cladire se masoara in wati pe metru cub si pentru calculele generale se utilizeaza valoarea de 50 w/mc. Pentru a afla ce putere va trebui sa aiba centrala termica se inmulteste volumul cladirii in metri cubi cu acest necesar de incalzire.

Magazin centrale termice Bucuresti

In afara de incalzirea cu radiatoare sau cu tubulatura prin podea centrala va trebui sa furnizeze si apa calda. Centralele murale mixte au incalzitor instant care decupleaza functia de incalzire atunci cand furnizeaza apa calda menajera si de aceea puterea centralei ar trebui calculata astfel incat sa suporte consumul atat pentru incalzire cat si pentru apa calda menajera.

Centralele termice mixte au o putere de 24 kw si pot asigura necesarul de incalzire si apa calda menajera pentru apartamente cu trei camere si doi consumatori de apa calda.

In cazul in care vreti mai multi consumatori de apa calda va recomandam sa alegeti o centrala cu boiler cu acumulare pentru ca veti avea astfel o rezerva permanenta de apa calda care sa faca fata unui varf de consum.

Capacitatea boilerelor pentru producerea apei menajere depinde de numarul de consumatori simultani. Luati in calcul faptul ca un robinet are un debit de aproximativ 10l pe minut.

Daca centrala termica are o putere mai mare decat necesarul de caldura aceasta nu va consuma mai mult datorita termostatului care controleaza consumul in functie de necesarul casei.

E important ca puterea centralei sa fie mai mare comparativ cu necesarul pe care il are imobilul pentru a putea face fata situatiilor neprevazute: ierni geroase sau consum mare de apa calda.

Consumul centralei va depinde de randamentul acesteia si prin urmare va recomandam sa acordati importanta acestui aspect desi pretul va fi putin mai mare.

Centralele cu condensare au un randament mult mai bun comparativ cu cele clasice daca sunt racordate la calorifere mari.

 

Share This