Intretinerea centralei termice: cum se poate prelungi durata de viata a instalatiei

Centralele termice au devenit obiecte nelipsite in locuintele oamenilor si tot mai multi renunta la serviciile publice de energie termica pentru varianta aceasta mult mai avantajoasa. De aceea este foarte important sa va informati in ceea ce priveste centralele termice pentru ca ele sa functioneze corect dar si pentru confortul pe care il aveti in casa. mentenanta defectuoasa poate sa aiba consecinte nefericite cum ar fi incendiile sau defectiunile din mijlocul iernii cand incalzirea locuintei este necesara.

De ce e importanta mentenanta centralelor termice? Mentenanta reprezinta o cheie a sigurantei in cazul centralelor mai ales in cazul centralelor pe gaz iar scurgerile pot sa fie foarte periculoase si greu de detectat si prin urmare controalele periodice reprezinta cea mai simpla metoda prin care sa va protejati de asemenea dezastre. Este important ca orice tip de procedura tehnica sa se faca de catre un profesionist calificat.

Iarna munca centralelor termice se inteteste pentru ca aceasta este insarcinata cu incalzirea intregii case si inainte de a pune centrala la treaba va recomandam sa va asigurati ca ati facut o verificare corecta si ca ati schimbat bateriile din termostat.

Un alt pas important este si aerisirea caloriferelor, o actiune care poate sa fie efectuata si de voi daca ele pot sa fie aerisite manual dar si de firmele specializate. Aerisirea caloriferelor va asigura uniform in calorifere caldura de care veti avea nevoie iarna. Dupa ce se face verificarea presiunii apei care circula in instalatie care este indicata in general in manometrul de la centrala. In momentul in care caloriferele nu sunt calde valorile minime sunt cuprinse intre 1 si 1.5 bari iar presiunea va trebui sa ramana neschimbat si vara si iarna si atunci cand sunt calde valorile maxime nu trebuie sa fie depasite. E important si sa curatati filtrele care se afla sub centrala.

Share This