Intretinere si revizie aer conditionat Bucuresti

Pentru a vedea oferta completa accesati pagina Montare si executie aer conditionat.

Indiferent ca ne place sau nu vine vara si in curand zidurile cladirilor noastre vor infrunta energia pe care soarele ne-o va aduce in interior indiferent ca vorbim despre camere pentru locuit, baruri, birouri sau magazine.

Montarea si intretinerea acestor aparate se va face de catre persoane calificate si care sunt specializate si autorizate AGFR in acest domeniu.

Cititi mai multe despre instalarea aerului conditionat.

Cele doua parti principale pe care le are aparatul de aer conditionat sunt unitatea exterioara si unitatea interioara.  Unitatea interioara contine in general carcasa, compartiment de filtrare, bateria evaporatorului si un ventilator tangential.

Intretinere si revizie aer conditionat Bucuresti

Unitatea interioara este cea care se afla in casa si in ea se desfasoara mai multe procese precum: aspirarea aerului din camera de catre ventilatorul tangential care are rolul de a asigura miscarea aerului in unitate dar si in camera, filtrarea aerului in sisteme de filtre, racirea aerului cu ajutorul unei baterii racite cu freon si insuflarea aerului racit in camera prin sistemul de fante ale unitatii.

In unitatea exterioara au loc diferite procese: se aspira aerul din mediu prin grila de intrare aflata pe spatele unitatii cu ajutorul unui ventilator centrifugal, se raceste prin bateria condensatorului agentul frigorific care s-a incalzit si se elimina in atmosfera aerul cald cu ajutorul ventilatorului pe care il are unitatea.

Pentru a functiona corect aceste aparate trebuie sa fie intretinute in mod corespunzator. Operatiunile pot fi normale sau sezoniere. Intretinerea normala este reprezentata de verificarea starii in care functioneaza anumite componente. Pentru unitatea interioara se verifica si starea de curatenie a filtrelor si prefiltrelor mecanice, starea bateriei si starea generala pe care o are unitatea.

Controlul filtrelor se face in general odata la 6 luni. Pentru mediile cu praf se va face trimestrial.

Filtrele mecanice de aer trebuie spalate cu apa calduta in care se dizolva detergenti neutrii dupa care se limpezesc si se usuca cu grija. Bateriile de la evaporator se curata de depozitele de murdarie acumulata prin trecerea aerului. Aripioarele indoite se indreapta cu un pieptene special pentru a restabili trecerea aerului in mod corect prin ele. Controlul starii masinii face referire la ansamblul masinii si se pun in evidenta oxidarile sau murdaria exterioara care va trebui sa fie indepartata.

 

Share This