Intrebari si raspunsuri centrale electrice

Care este randamentul centralelor electrice fata de panourile cu infrarosu?

Legat de panourile radiante despre care s-a tot discutat in ultima vreme peste tot, si pentru care forumurile sunt pline de intrebari care nu au raspunsuri clare referitoare la consumul lor: in primul rand pentru a putea lamuri lucrurile va trebui sa cunoastem foarte bine constructia loc. Prin urmare, pe o placa termorezistenta se va pune un material denumit rezistenta care este utilizat si la fabricarea rezistentelor electrice sau altul, pe acelasi principiu ca la orice rezistenta, numai ca la spatele panoului acesta se va pune si un strar reflectorizant care va fi menit sa directioneze caldura numai in fata. Efectul acesta este si la anumite resouri care sunt prevazute cu ecran reflectorizant in spatele spiralei numai ca la panourile cu infrarosu temperatura de lucru va fi mult mai joasa si ele incalzesc corpurile pe care sunt proiectate fara sa incalzeasca aerul.

Razele infrarosu sunt portiunea de spectru vizibila dupa culoarea rosie cu ajutorul careia se propaga caldura si prin urmare orice sursa de caldura poate emana raze infrarosii, inclusiv caloriferele, sobele cu lemne etc. Prin urmare este ridicol sa vorbim despre proprietatile speciale pe care le au panourile cu infrarosu. emanatiile intense de infrarosu pot sa fie daunatoare.

Ce costuri implica montarea centralelor electrice?

Niciun cost. Comparativ cu alte tipuri de centrale care au nevoie de proiecte, reprobari si aductiuni de conducte centralele electrice nu au nevoie de aprobare sau de controale periodice atata timp cat nu depasesc puterea instalata si amplasarea lor se va face in conformitate cu instructiunile din cartea tehnica.

Care este gradul de risc la centralele electrice?

Particularitatile constructive ale acestor centrale nu permit electrocutarea daca nu se intervine in mod neautorizata in interiorul lor in timp ce  functioneaza. Centralele electrice au doua nivele de securitate impotriva electrocutarii si doua impotritva incendiului. Daca la centralele cu rezistenta scaderea apei din cazanul incalzitor duce la supraincalzire si la autoaprindere, daca se defecteaza sistemul de protectie, la cele cu electrozi disparitia apei duce la intreruperea normala a procesului de incalzire chiar si atunci cand sistemele de protectie sunt defecte.

Share This