Instalare si pret montaj aer conditionat Bucuresti

Pentru mai multe informatii accesati pagina Montare si executie aer conditionat.

Instalarea corecta a aerului conditionat este cruciala pentru buna functionare a acestui aparat. Curiozitatea publicului creste in sensul acesta mai ales ca se observa ca multe dintre defectiuni sunt cauzate de instalatii defectuoase. Pozitionarea unitatii in interiorul locuintei este una dintre preocuparile clientilor nostri, motiv pentru care am decis sa clarificam cele mai importante aspecte in legatura cu montajul si cu locul ideal al montajului.

Cititi si despre Immergas Service.

Instalarea aparatelor de aer conditionat presupune efectuarea unor actiuni standard, care se adapteaza la nevoile clientilor si la posibilitatea pe care locuinta o ofera. Persoanele care sunt interesate de cumpararea unui aparat de aer conditionat trebuie sa stie ca acesta este format din doua unitati: o unitate interioara si o unitate exterioara. Acestea se conecteaza prin trasee frigorifice vidate in prealabil. Inainte de a incepe montarea unor astfel de aparaturi clientii trebuie sa aiba in vedere mai multi factori.

Instalare si pret montaj aer conditionat Bucuresti

Pozitia unitatii interne este foarte importanta. Aparatul de aer conditionat ar trebui sa ofere un flux uniform in camera in care va fi instalat. Prin urmare locatia unitatii ar trebui sa fie la o inaltime cat mai buna astfel incat sa se incalzeasca spatiul cat mai repede. Totusi un aparat de aer conditionat indreptat direct spre ocupantii locuintei poate sa provoace reactii alergice, disconfort si raceli.

Inaltimea este de asemenea un factor foarte important tinand cont ca utilizarea unui astfel de dispozitiv se face pe termen lung. Specialistii recomanda montajul de la distanta de 10 cm de tavan. Prin urmare amplasarea aparatului la jumatatea peretelui nu se recomanda. In momentul in care capacitatea aparatului de aer conditionat este proportionala cu suprafata camerei acesta va avea un randament foarte bun.

Instalarea in fiecare camera a locuintei se va face pentru obtinerea unei temperaturi constante pentru toata locuinta si nu se recomanda instalarea unor aparate care au o capacitate mare la intrarea in casa sau in apartament. Aerul rece sau cald se va difuza in mod incorect in camerele adiacente.

Amplasarea unitatii externe trebuie facuta in conformitate cu recomandarile producatorilor si de aceea este important sa se faca instalarea de catre persoane profesioniste. Unitatea externa se va amplasa pe exteriorul cladirii si in aproperea ferestrelor fara sa le obtureze. Accesul pentru interventii se va face in cel mai simplu mod cu putinta.

Pentru majoritatea cazurilor producatorii de aparate de aer conditionat ne recomanda instalarea unitatilor din exterior la distante mici comparativ cu solul sau pe suprafete plane. Amplasarea in locuri in care are acces lumina naturala nu este interzisa si se tine cont de materialele anticorozive care asigura protectie pieselor si componentelor aflate in interior.

Trebuie sa fie instalat corect si furtunul pentru evacuarea condensului. Se tine cont de normalitatea procesului de evacuare a condensului si este necesar un furtun de evacuare. Acesta se va aseza oblic fata de unitate si va fi curat si desfundat pe intreaga durata a anului.

Share This