Incalzirea centralizata si termostatul

Termostatul este situat de obicei departe de boiler si va ajuta sa opriti, sa porniti si sa reglati temperatura din casa. Modelele mai vechi sunt conectate la boiler prin fire, pe cand la sistemele noi, semnalele sunt transmise wireless. O centrala termica Bosch are un sistem modern si eficient de control al modului in care se va incalzi o locuinta.

Un termostat de camera va modifica modul de functionare al centralei. Acesta masoara temperatura din aer si trece centrala in mod incalzire in momentul in care aerul din incapere este mai mic decat valoarea setata, sau opreste centrala in momentul in care se atinge temperatura dorita.

Expertii ne ofera si cateva sfaturi pentru setarea termostatului: o temperatura de 20 de grade celsius este in general adecvata, pe timpul noptii acesta poate sa fie setata la 16-19 grade, pentru copii se recomanda o temperatura de 18 grade si temperatura nu trebuie sa scada sub 16 grade pentru persoanele in varsta sau pentru persoanele cu probleme de mobilitate.

Daca nu aveti un termostat inteligent care sa va permita sa controlati individual caloriferele din camera, in mod normal veti avea un singur termostat. Aceasta controleaza temperatura din intreaga casa pe baza temperaturii camerei in care se afla. Cel mai bine este sa puneti termostatul in sufragerie sau in baie pentru ca probabil veti vrea ca acestea sa fie cele mai calduroase camere din casa.

Termostatul de camera are nevoie de o buna circulatie a aerului pentru a putea masura temperatura si de aceea va recomandam sa va asigurati ca acesta nu este acoperit cu perdele sau blocat cu mobila.

Daca puneti termostatul aproape de surse de caldura electrice, de televizor, veioze si lampi, acesta se poate opri din a functiona corect.

Share This