Igienizarea aparatelor de aer conditionat

Cu totii stim ce se intampla in momentul in care o suprafata este lasata necurata pentru o perioada lunga de timp. Incercati sa va imaginati si suprafata unei mese care nu mai este curatata o perioada indelungata de timp si pe care praful si bacteriile isi fac propriul lor habitat. Este adevarat ca aceasta nu e o imagine deloc placuta si ca nu veti utiliza masa respectiva pana cand nu veti elimina toata mizeria care s-a acumulat in timp, folosind din abundenta produsele de curata si de dezinfectat pentru a fi siguri ca murdaria dispare si masa este din nou utilizabila.

Revenind la aparatele pentru aer conditionat acestea pot sa devina si casa unor multi virusi si acarieni sau alergeni. De aceea se recomanda ca minim o data pe an sa se faca o igienizare profesionala a aparatelor de aer conditionat pentru a diminua si posibilitatea de a dezvolta bacterii care sa beneficieze de umezeala necesara pentru a se dezvolta si pentru a se inmulti in interiorul aparatelor de aer cnditionat care in momentul in care sunt folosite pot sa trimita in camera o multime de daunatori pentru sanatatea noastra.

Acumularea de praf si de bacterii in unitatile interioare se face prin schimbatorul de caldura, tava de condens, furtunele de drenaj, ventilatoare si pe filtrele pe care le au acestea in dotare. Praful care se aduna pe filtrele aparatelor de aer conditionat scad eficienta aparatelor si le fac pe acestea sa munceasca multmai mult utilizand mai multa energie electrica.

Nici unitatile exterioare nu sunt de neglijat in momentul in care se face igienizarea si schimbatorul de caldura al sau poate sa acumuleze praf, puf de la plopi si alte elemente care astupa gurile de absorbtie ale aerului si pot sa duca la posibilitatea de a se defecta.

 

Share This