Firme instalatii centrale termice Bucuresti

Pentru mai multe informatii accesati montare si instalare centrale termice.

Centralele termice se aleg in functie de mai multe criterii tehnice care sa aiba in vedere si necesarul de energie al locuintei precum si suprafata si volumul spatiului care trebuie incalzit, numarul de consumatori de apa calda menajera, numarul de bucatarii si bai si gradul de izolare al locuintei. Cele mai importante criterii prin care se aleg centralele termice sunt:

Cititi si despre firme autorizate ISCIR.

Capacitatea centralei de a furniza apa calda. Producerea de apa calda depinde in general de puterea termica pe care o are o centrala si se masoara prin debitul ce se obtine in litri/minut la o diferenta de temperatura dintre apa rece si apa calda. Cu cat o centrala are o putere mai mare cu atat debitul va fi mai mare si numarul de consumatori va putea creste.

Pentru un confort sporit din punct de vedere al producerii de apa calda exista si posibilitatea ca in afara de centralele mixte care produc apa calda instant, sa alegem centrale care au boilere incorporate sau centrale care produc numai incalzire si producerea de apa calda se va face prin cuplarea lor la un boiler indirect. Cu cat centrala poate stoca un volum de apa mai mare cu atat confortul si folosirea mai multor consumatori simultan va creste.

Firme instalatii centrale termice Bucuresti

Randamentul precum si eficienta energetica a unei centrale sunt aspecte foarte importante. Pentru a avea un randament si o eficienta sporita se poate opta pentru o centrala termica in condensare.

Diferenta principala intre cele doua tipuri de centrale este eficienta energetica. Centralele clasice au o eficienta si un randament de pana la 92-94% in functie de fiecare model si cele in condensare au o eficienta de pana la 109% datorita componentelor speciale care recupereaza caldura din condens.

Centralele in condensare pot sa functioneze pe orice instalatie de incalzire: cu radiatoare sau prin podea. Practic diferenta de pret se va amortiza in maxim trei ani si tinand cont ca durata medie de viata pentru o centrala este de 10 ani pe aceasta perioada putem sa economisim mai mult de jumatate din pretul unei noi centrale.

Datorita noilor tehnologii centralele moderne dispun si de sisteme de informare si diagnoza care vor ajuta la verificarea permanenta a starii de functionare a centralei. Informarea si diagnoza pot fi facute cu text in clar sau prin coduri si combinatii de leduri. Acestea sunt folositoare atat utilizatorului cat si instalatorului sau tehnicianului care se ocupa de revizia centralei pentru ca se va micsora substantial timpul de interventie.

Share This