Economia realizata prin utilizarea panourilor solare este unul din cele mai importante aspecte ce trebuie sa fie luate in calcul inainte de a instala un asemenea sistem. In ultima perioada dupa nenumarate discutii cu clientii s-a constatat o problema generala in zona rurala din Romania. Resedinta are un boiler sau un instant electric si factura lunara e de ce putin 150 lei in conditiile in care apa se va consuma cu moderatie.

Resedinta centrala pe lemne. Pentru moment lemnul e inca ieftin in Romania dar inconvenientele majore ale unei asemenea cetrale vin din faptul ca primavara si vara pentru a utiliza apa calda menajera trebuie sa facem focul in centrala.

Resedintele cu centrale electrice au facturi care depasesc 400 de lei lunar.

Resedintele care au centrale pe gaz au facturi cuprinse intre 70 si 150 de lei pe luna la energia electrica tinand cont de numarul de persoane care folosesc apa.

Resedintele fara o sursa de incalzire a apei au facturi 0 in mod evident dar se diminueaza si consumul pentru ca apa se va incalzi prin surse rudimentare.

Tinand cont de situatiile variate si de sursele de incalzire apa calda din locuintele din Romania, impreuna cu clientii am concluzionat ca folosirea panourilor solare nepresurizate reprezinta cea mai buna metoda de a face economii si de a asigura in acelasi timp un confort sporit in casa. La un calcul simplu reies urmatoarele.

Resedintele care au boiler sau instant electric vor reduce facturile de 150 lei aproape la zero in perioada de primavara vara si un panou solar nepresurizat pentru trei persoane se amortizeaza in aproximativ 1 an si 4 luni adaugand aici si o marja de vreme innorata la nivel general de 2 luni in perioadele de operare.

Locuintele cu centrale pe lemne vor renunta la a mai aprinde focul in perioada martie noiembrie si confortul si usurinta de utilizare a panoului sunt de apreciat.

Locuintele cu centrala electrica economisesc minim 250 lei la factura pe luna si asta inseamna ca un panou se amortizeaza la mai putin de 1 an de la montare.

Resedintele pe gaz beneficiaza de asemenea de o reala reducere a facturii de gaze prin utilizarea penoului solar cu o perioada de amortizare a investitiei sub 2 ani de zile. De asemenea e bine sa avem in vedere faptul ca gazul natural se va scumpi semestrial si se preconizeaza si scumpiri accelerate in perioadele urmatoare.

Share This
nume-&-logo

Abonati-va la newsletter-ul nostru

Abonati-va la newsletter-ul nostru pentru a va tine la curent cu ofertele si produsele noastre

Va-ti abonat cu succes! Va multumim.