Hidroforul are 9 parti esentiale care lucreaza la pomparea apei. O prima parte este busonul de umplere care e util pentru umplerea cu apa a traseului de aspiratie si a corpului pompei. Orificiul de aspiratie este cea de a doua piesa si se conecteaza la teava de aspiratie. De asemenea, avem un buson de golire, o butelie care inmagazineaza o anumita cantitate de apa pentru a asigura o presiune constanta dar si un motor electric care actioneaza pompa.

Presostatul este o alta parte a pompei extrem de importanta care cupleaza si decupleaza motorul electropompei.

In componenta hidroforului mai intra si manometrul care indica presiunea apei din retea si un orificiu de refulare care cupleaza teava de refulare.

Daca aveti toate informatiile necesare despre pompe ramane doar sa alegeti pompa potrivita pentru nevoile voastre. Astfel un prim pas este acela de a va da seama pentru ce aveti nevoie de pompa: alimentarea casei, udarea gradinii, golirea unei pivnite inundate sau toate aceste nevoi in functie de aceste detalii se poate alege tipul de pompa si de asemenea, specificatiile ei.

Puteti sa optati si pentru pompe de evacuare, pentru pompe de tip cismea sau pentru pompe de ape uzate. Indiferent de pompa pe care o alegeti trebuie sa aveti in vedere si sursa de captare, adancimea la care se afla aceasta sursa, debitul pompei si sa calculati cu atentie numarul de consumatori simultani pentru a descoperi care e debitul, presiunea care poate sa fie calculata in functie de debit si distanta necesara pana la consumatori.

E bine sa stii ca o pompa poate sa aiba doua tipuri de putere. Primul tip se refera la consumul de energie electrica si se masoara in W pe cand al doilea se refera la puterea generata de motor. E important sa alegeti pompa tinand cont de puterea utila generata de motor si nu in functie de puterea in W.

Share This
nume-&-logo

Abonati-va la newsletter-ul nostru

Abonati-va la newsletter-ul nostru pentru a va tine la curent cu ofertele si produsele noastre

Va-ti abonat cu succes! Va multumim.