In ultima perioada am primit mai multe intrebari de la cititorii blogului referitoare la diferenta dintre panourile solare presurizate si cele nepresurizate. In continuare va prezentam aceste diferente precum si avantaele fiecarui tip de sistem.

Acest tip de panouri solare este cel mai popular din Romania si se utilizeaza pentru a produce apa calda menajera. Panourile solare nepresurizate nu consuma nicio alta forma de energie pe timpul functionarii, producerea apei calde menajere se realizeaza prin absorbtia radiatiei termice solare, ceea ce conduce la amortizarea investitiei in maxim 2 ani. Acest tip de panou functioneaza in perioada in care afara nu se inregistreaza temperaturi negative si e ideal in orice locuinta.

Panoul solar nepresurizat este facut din suport, tuburi vidate, rezervor nepresurizat care se afla pe tuburi si vas flotor. Acst element comanda porniea si oprirea dar si alimentarea cu apa rece a rezervorului. Numele panoului sugereaza ca acesta este in regim nepresurizat ceea ce inseamna ca principiul de furnizare a apei clade se realizeaza prin cadere gravitationala astfel incat rezervorul sa aiba o pipa de aerisire care sa ii confere un contact permanent cu atmosfera. Contactul acesta semnifica o securitate mare in situatiile in care apa calda nu e folosita pentru o lunga perioada de timp. Mai mult de atat presiunea prin cadere a apei calde e in general buna tinand cont de faptul ca in tara noastra toate casele au acoperis si nu platforma sau o inaltime de cel putin 5 m.

Pretul acestor panouri este mic. Amortizarea are loc rapid in cel mult 2 ani daca luam in calcul un cost lunar cu incalzirea apei prin metode traditionale de numai 60 de lei. Foarte sigur in folosirea zilnica. Faptul ca nu e sub presiune face ca panoul acesta sa fie sigur si sa nu confere niciun pericol in situatia in care nu folositi apa calda. Se instaleaza respectiv monteaza usor in cel mult 3 ore si nu mai e nevoie sa aveti cunostinte avansate in domeniul instalatiilor.

Share This
nume-&-logo

Abonati-va la newsletter-ul nostru

Abonati-va la newsletter-ul nostru pentru a va tine la curent cu ofertele si produsele noastre

Va-ti abonat cu succes! Va multumim.