Despre incarcarea cu freon

In cazul in care tot ceea ce am spus in articolul anterior este in regula atunci vom merge mai departe si vom verifica compresorul. Trebuie sa determinam daca acesta raceste si putem sa facem asta simplu, punand mana pe robinetii pe care ii are unitatea exterioara.

Unele aparate sunt dotate cu o masa de protectie si nu vom putea sa atingem robinetii in cazul in care nu dam la o parte masca respectiva. In cazul in care tevile sunt reci totul este bine. In cazul in care tevile nu sunt reci, apelati la un service specializat pentru a remedia problema.

In cazul in care aparatul nu are suficient freon, va prezenta zapada pe teava subtire ce pleaca de la robinetii aflati in unitatea exterioara si aceasta gheata ajunge pana la interior in functie de cat este de lung traseul si va face sa curga apa din unitatea interioara. In acest caz va recomandam sa apelati la un service specializat pentru a remedia defectiunea si pentru a gasi locul pe unde se pierde freonul. De asemenea se va face si incarcarea cu freon a aparatului de aer conditionat.

Aparatul de aer conditionat nu trebuie reincarcat la o anumita perioada de timp asa cum cred unele persoane. Un bun exemplu poate fi frigiderul. Acesta poate functiona perioade lungi de timp cu acelasi freon in cazul in care nu cedeaza nici o sudura din fabrica.

Share This