Despre centrale termice Bosch

Un termostat programabil de camera va lasa sa alegeti in ce perioade va incepe incalzirea camerei si la ce temperatura trebuie sa se ajunga. Pentru un foarte bun control al caldurii din casa, noi va recomandam centrale termice Bosch.

Un timer pentru fiecare zi face sa fie posibil sa setati diferite moduri in care sa se comporte centrala pentru fiecare zi. Unele timere va permit mai multe moduri de a seta comportamentul centralei in functie de zile si de un interval orar.  Acest lucru va poate fi util in special in momentul in care lucrati part time sau in ture.

Daca sistemul de incalzire este un boiler cu calorifere, va fi de obicei o singura camera care sa aiba un termostat programabil pentru toata casa. Timpul setat pe acest termostat trebuie sa fie corect. Unele tipuri trebuie sa fie ajustate cand se schimba ora si se trece la perioada de vara.

Este posibil sa puteti sa setati si programul de incalzire. Cele mai comune optiuni sunt “party” care porneste caldura pentru cateva ore, “override” care va lasa sa schimbati temporar temperatura presetata in timpul unor anumite perioade, “holiday” care opreste incalzirea pentru un anumit numar de zile.

Termostatul de camera programabil nu trebuie sa fie acoperit pentru ca altfel nu va simti temperatura din camera si nu va va mai fi de niciun folos.

Termostatul cu vane de reglare detecteaza temperatura locala a aerului si regleaza modul in care apa calda circula prin calorifere in functie de cat de cald este in incapere. Acestea nu controleaza si boilerul. Este recomandat sa fie setat in asa fel incat sa va ofere temperatura dorita in fiecare camera din casa.

Nu este recomandat sa montati un astfel de termostat pe caloriferul aflat in aceeasi incapere cu termostatul principal pentru ca daca modificati termostatul cu vane reglabile si termostatul principal isi va modifica valorile in asa fel incat sa fie in echilibru cu acest calorifer local.

Share This