Defectiuni ale aparatelor de aer conditionat

Atunci cand caldura de afara este insuportabila nici in casa nu va mai fi bine daca nu aveti un aparat de aer conditionat. Daca vreti ca in locuinta sa simtiti un grad ridicat de confort in timpul verii este evident ca trebuie sa va cumparati un aparat de aer conditionat. Daca sunteti in cautare de oferte de aer conditionat luati in calcul si un site online pentru ca de foarte multe ori ele au preturi mai bune decat magazinele offline. Puteti gasi mai multe modele de aparate de aer conditionat cu mai multe caracteristici pe care le cautati de mult. Aruncati si o privire pe site si vedeti despre ce este vorba.

Din nefericire sunt momente in care aparatele de aer conditionat nu functioneaza cum trebuie. E normal ca la un moment dat sa se strice ceva pentru ca nu exista ceva care ar putea sa reziste vesnic.

O problema foarte des intalnita la aparatele de aer conditionat e si faptul ca apratul scoate zgomote neplacute. Daca nu aveti un aparat silentios oricum se va auzi si un zgomot mic insa noi vorbim despre zgomotele foarte deranjante si de cele mai mari decat ar fi normal.

In asemenea situatii o posibila cauza poate sa fie cureaua de la ventilator. Verificati si vedeti daca ele se afla ori nu in pozitiile corecte. Daca va confruntati cu probleme precum picaturile care se scurg din aparate o cauza posibila este faptul ca linia de condensare este blocata si de aceea va trebui sa curatati linia de scurgere din condensator.

O problema mai des intalnita este atunci cand aparatul de aer conditionat nu porneste. In asemenea situatii sunt mai multe cauze: lipseste tensiunea de alimentare si se termina bateriile de la telecomanda sau exista problemel cu protectia, cu placa electronica sau cu cea de receptie a semnalelor de la telecomanda dar si cauze care pot sa fie sau nu rezolvate cu usurinta.

Daca nu va pricepeti la reparatii de genul acesta este recomandat sa cereti si ajutorul mai multor persoane specializate.

Share This