Cum vara se apropie rapid, este posibil sa cautati o modalitate de a combate caldura fara ca facturile  de energie sa creasca. Majoritatea oamenilor au un sistem de climatizare central in casa lor, dar aceasta nu este intotdeauna optiunea cea mai accesibila. De aceea am vrut sa evidentiem un alt tip de aer conditionat, care este adesea trecut cu vederea – aer conditionat pentru fereastra.

Aparatele de climatizare de la ferestre nu sunt doar optiuni de racire accesibile, ci si extrem de eficiente in cantitatea de energie utilizata. Aceste unitati se potrivesc direct in interiorul ferestrei  si sunt usor disponibile intr-o gama larga de BTU-uri pentru a se potrivi in camere de toate dimensiunile.

Cu atat de multe optiuni de aer conditionat disponibile pe piata, s-ar putea sa va intrebati de ce ar trebui sa luati in considerare o fereastra de aer conditionat. Pentru a va ajuta sa aflati ce tip de aer conditionat ar fi cea mai buna solutie, am realizat o lista de beneficii pe care ar trebui sa va asteptati de la un aparat de aer conditionat pentru ferestre.

 

  1. Costuri reduse

 

Primul avantaj major pe care climatizoarele ferestrei il au este costul scazut si accesibil. Nu numai ca acestea sunt destul de ieftin sa cumpere, dar ele sunt, de asemenea, foarte accesibile pentru a opera pe o baza lunara.

Dupa cum va puteti imagina, costul total al unei unitati de fereastra va depinde de marca, de capacitatea BTU si de caracteristicile asociate dispozitivului in sine.

Pentru a va ajuta sa restrangeti cat de mult pretul unui aparat de aer conditionat pentru ferestre, trebuie mai intai sa va dati seama de suprafata camerei pe care vreti sa o  racoriti si de necesarul BTU pentru spatiul de aceste dimensiuni. Cu cat este mai mare camera, cu atat mai mult BTU va trebui pentru a racori eficient acel spatiu. Cu cat este mai mare capacitatea BTU pe care o are o unitate de fereastra, cu atat este mai scumpa tendinta unitatea. Consultati calculatorul BTU pentru a va ajuta sa aflati ce capacitate BTU aveti nevoie.

In afara de capacitatea BTU a unitatii AC, va trebui, de asemenea, sa decideti ce marca sa folositi, precum si ce caracteristici considerati importante pentru voi. Ambii  factori vor juca, de asemenea, un rol in costul global.

Exista zeci de producatori acolo din care sa alegeti, unii fiind mai buni decat altii. Exista multe caracteristici disponibile pentru climatizoare de ferestre. Unele aparate vor parea incomplete, in timp ce altii probabil vor fi o necesitate pentru tine. Avem o lista cu cele mai populare caracteristici pe care le veti intalni, dar, ca orice alt aparat, aceste caracteristici vor varia de la unitate la unitate si de la un brand la altul.

Cu toate acestea, costul initial al unui climatizor de ferestre va fi in continuare relativ scazut in comparatie cu alte tipuri de aparate de aer conditionat. Costul de rulare a unitatii ne duce la urmatorul punct.

 

Eficienta energetica

 

In opinia mea, acesta este cel mai important beneficiu pe care il veti primi de la un aparat de aer conditionat pentru ferestre. Daca doriti sa mentineti  racoarea in casa fara a cheltui o multime de bani, atunci o fereastra de unitate de curent alternativ poate fi doar sistemul perfect pentru tine.

Marea majoritate a climatizoarelor de ferestre au un raport de eficienta energetica (EER), care va ofera informatii despre cat de mult va raci aparatul pentru cantitatea de energie necesara functionarii. Pentru a maximiza cu adevarat economiile de energie, veti dori sa cautati o unitate de fereastra cu un inalt rating EER.

Pentru a va ajuta sa gasiti cea mai eficienta unitate de racire, va recomandam sa cautati o unitate de aer coditionat care a fost certificata Energy Star, un program stabilit de Agentia pentru Protectia Mediului din SUA pentru a ajuta consumatorii sa economiseasca bani cu energia.

Share This
nume-&-logo

Abonati-va la newsletter-ul nostru

Abonati-va la newsletter-ul nostru pentru a va tine la curent cu ofertele si produsele noastre

Va-ti abonat cu succes! Va multumim.