De ce aparate de aer conditionat avem nevoie?

Aparatul de aer conditionat se alege tinand cont de volumul camerelor care ar trebui sa fie racite. Din nefericire cei mai multi producatori specifica doar puterea energetica exprimata in BTU si nu si volumul de aer circulat. Altfel spus un aparat de aer conditionat de 12000 BTU ar putea sa fie doar putin mai eficient decat unul de 9000 BTU daca volumul de aer circulat al celui din urma e mai mare.

Prin urmare nu avem de ales decat sa ne luam dupa puterea energetica si dupa raportul fata de consum si va rezulta clasa energetica pe care o are aparatul si care este notata cu litere de la D sau C la A+++). Cei mai multi dintre noi traim in locuinte mici in garsoniere sau in apartmente cu doua camere care au o suprafata de in jur de 50 metri patrati. Pentru a raci un asemenea spatiu este nevoie de 12000 BTU, si de la un apartament cu suprafata de 60 m2 in sus trebuie sa investim intr-un aparat cu o putere mai mare ori egala cu 18000 BTU sau sa optam pentru unitati cu multi split sau cu mai multe aparate.

Orice aparat de aer conditionat se monteaza cu un kit de montaj exterior. Daca acesta nu e inclus trebuie sa il cumparati impreuna cu serviciul de instalare si costa aproximativ 100 de lei.

Nu strica niciodata sa stati cu echipa in timp ce face instalatiile si sa ii monitorizati. Aflati mai multe lucruri in ceea ce priveste aerul conditionat si lucratorii urmeaza sa fie mai atenti cu ceea ce se intampla in jurul lor.

Alegeti cu mare atentie locul in care puneti unitatea externa. Este ideal ca aceasta sa fie cat mai aproape de unitatea interna pentru ca eficienta aparatului sa fie mare. Incercati sa ii gasiti un loc ferit de intemperii dar nu pe podea. In momentul in care spalati balconul riscati sa stricati aparatul insa pentru ca acesta este pe sol veti fi tentati sa il tratati ca pe o piesa de mobilier si sa asezati mai multe obiecte pe carcasa lui.

Aveti grija la modul in care este pozitionata unitatea interioara. In cazul in care trebuie sa puneti aparatul deasupra patului unde dormit macar ar trebui sa il puneti la capul patului si nu pe peretele opus in asa fel incat sa nu fiti expusi direct la aerul emis de aparate.

Share This