Daikin ne arata cum sa cumparam aerul conditionat

In momentul in care este ales corect un aparat de aer conditionat ne ofera combinatia ideala intre confortul sporti si eficienta maxima. Expertii Daikin din Romania, reprezentanta locala a liderului mondial si european de pe piata aparatelor de aer conditionat ne recomanda ca alegerea tuturor unitatilor de aer conditionat sa se bazeze pe cele mai bune nveluri de calitate si de invatie insa sa respecte si cateva reguli de baza si sa asigur astfel si un nivel mare de confort, eficienta energetica si viabilitate dar si control pe intreg anul.

Care este dimensiunea corecta a aparatelor de aer conditionat? Totul depinde de numarul si de marimea camerelor din locuinte dar si de dimensiunea si de orientarea ferestrelor si de expunerea lor la radiatii solare sau de alti factori pentru a alege unitati potrivite va fi nevoie de calculele si de recomandarile profesionistilor.

In functie de spatiul ales, pot sa se aleaga siseme split care au o unitate interioara si una exterioara sau sistemele multi split care conecteaza mai multe unitati din interior la o singura unitate din exterior. In cazul acestor sisteme multi split toate unitatile din interior sunt controlate in mod individual si nu au nevoie de instalare in acelasi timp. . In plus, aceasta solutie permite utilizarea de modele si capacitati diferite ale unitatilor interioare, oferind astfel avantaje de ordin estetic, dar si un consum de energie optimizat.

Performanta energetica este si ea in concordanta cu modul de utilizare al aparatului de aer conditionat si de eficienta a modelului. Spre exemplu in camerele cu dimensiuni medii unitatile moderne consuma in jur de 137 de kWh in timpul unui sezon tipic de racire dar comparativ cu aparatele clasice, unitatile din gama aceasta se incarca cu agent frigorific r32 si astfel maximizeaza eficienta energetica si reduc consumul agentului termic.

Impactul este unul redus asupra mediului inconjuratr. Pe langa toate caracteristicile acestea agentii frigorifici si compresoarele optimizate vor garanta mentinerea zonei de confort din interiorul casei.

Share This