Cum stim ca trebuie sa schimbam freonul?

Pentru a schimba freonul unui aparat de aer conditionat este nevoie sa mergem intr-un service care se ocupa cu incarcare freon. Cum putem sti cand avem nevoie sa schimbam sau sa adaugam freon in instalatia de aer conditionat si cum ne dam seama cand aparatul nu mai raceste suficient sau nu mai are randament maxim?

Daca aveti aer conditionat si descoperiti ca acesta nu raceste la capacitatea maxima puteti verifica acasa unele aspecte urmand pasii de mai jos.

Verificati filtrele aparatului si determinati daca sunt curate. In cazul in care nu sunt curate, acestea trebuie sa fie curatate. Filtrele se curata sub un jet de apa apoi se usuca si se pun inapoi.

Dupa acest pas puteti sa verificati daca aparatul degaja aer pe toata suprafata unitatii interioare. Puneti mana in fata aparatului, in dreptul spatiului pe unde iese de obicei aerul, de la stanga spre dreapta si invers, si verificati daca aparatul degaja un aer constant pe toata suprafata. Daca lucrul acesta nu se intampla inseamna ca aparatul are nevoie de curatare. Pentru a curata aparatul se apeleaza la un service de specialitate.

In cazul in care aparatul nu raceste, ci doar ventileaza aerul din camera este recomandat sa verificati telecomanda aparatului si sa setati functia de racire. In cazul in care este setat pe functia de racire si nu raceste cum trebuie, verificati daca este pornit compresorul. In cazul in care nu porneste va trebui sa apelati la o echipa de profesionisti pentru a remedia problema.

In cazul in care compresorul este pornit este recomandat sa verificati daca este pornita si elicea ventilatorului din unitatea exterioara. Aceasta are scopul de a proteja compresorul de temperaturile ridicate. In cazul in care ventilatorul nu mai porneste va recomandam sa evitati sa mai utilizati aparatul de aer conditionat. Acesta trebuie scos din priza si recomandam sa apelati la un service specializat pentru a rezolva problema.

Share This