Cum se utilizeaza termostatul

A mentine sistemul de incalzire centralizata la temperatura optima, nu numai ca va aduce un plus de confort, dar va poate micsora in acelasi timp si facturile. Modul in care utilizam senzorii si termostatul si in care reglam caldura este o parte vitala in utilizarea unei centrale. Utilizarea inteligenta a centralei va ajuta sa minimizati consumul de energie asigurandu-va ca in fiecare incapere este temperatura optima. Centralele termice Bosch au un sistem prin care puteti controla eficient si usor modul in care se vor incalzi camerele.

Mai jos va oferim un mic ghid care sa va ajute sa diminuati consumul de energie si sa tineti centrala sub control.

Sistemele mai vechi au un panou de control rudimentar si in final rezultatul se poate vedea in facturi, dar si in disconfort.  De aceea, noi va recomandam sa incercati sa inlocuiti sistemele foarte vechi cu unele noi si eficiente din punct de vedere energetic.

Sunt cinci componente principale care va ajuta sa mentineti un bun control asupra centralei:

Timer-ul  – opreste si porneste centrala la intervale stabilite.

Termostatul masoara cat de cald este in incapere si ajusteaza functionarea sistemului de incalzire.

Panoul pentru programare va lasa sa setati anumite temperaturi pentru anumite intervale de timp sau pentru anumite zile.

Valvele radiatorului termostatic va permit sa ajustati temperatura pentru anumite calorifere sau sa le opriti complet.

Termostatul inteligent va permite sa controlati temperatura din casa in perioada in care nu sunteti acolo.

Un sistem de control cuprinde in general urmatoarele componente: termostatul programabil, un timer separat pentru apa calda, calorifere cu valve termostatice pentru toate camerele cu exceptia celei in care se afla termostatul, valve motorizate pentru a controla modul in care apa se misca prin circuit, o valva automata bypass care mentine un nivel minim de circulare a apei. Sunt mai multe informatii pe care este necesar sa le stiti despre centrale si de aceea va invitam sa cititi si celelalte articole ale noastre.

Share This