Cum se intretine centrala electrica?

Sunt cateva conditii care ar trebui respectate in momentul in care montam si punem in functiune si intretinem centrale termice. Primul pas pentru persoanele care cumpara o centrala termica pe gaz este montarea ei cu ajutorul firmelor sau cu ajutorul unui instalator specializat, urmand ca imediat sa aiba loc si deschiderea alimentrii pe gaz, realizata de furnizorul de gaze.

Urmatorul pas pe care ar trebui sa il realizati este sa puneti in functiune centrala. Aceasta este o activitate prestata gratuit de Centrul de Service Autorizat prin care se fac mai multe reglaje si verificari obligatorii si probe de functionare care sunt facute la finalul lucrarilor pentru instalare. Tot centrul de service este cel care ar trebui sa realizeze autorizarea functionarii care reprezinta si prima verificare tehnica a proiectului, a conditiilor de instalare a centralei termice, aceasta fiind de altfel obligatorie si in conformitate cu normativele ISCIR. Odata cu aceste doua operatiuni porneste si garantia legala si comerciala a produsului.

A fost introdusa si obligativitatea de a vinde si instala centrale termice dotate cu pompe electronice care sunt mult mai eficiente si mult mai ecologice si au aparut si cerinte noi pentru instalare.

Pentru o durabilitate cat mai buna este necesar ca radiatoarele si instalatiile termice sa fie spalate cu soluti speciale si agentul termic sa fie tratat special cu produse anticorozive.

Mai trebuie sa stim ca toti cei care au centrale termice instalate sunt obligati prin alegere sa realizeze la doi ani verificarea tehnica periodica numita VTP a centralei, un proces care trebuie sa fie asigurat de catre firme de service care au autorizatie ISCIR specifica.

Verificarea tehnica periodica va trebui completata in perioadele din afara sezonului de incalzire cu revizii pentru curatare si pentru intretinere facute de catre un centru de service autorizat ai carui tehnicieni au urmat si cursuri de pregatire special organizate de catre  producatori si care pot sa dea de fiecare data cand este nevoie sfaturi specializate si pot oferi si piese de schimb originale in cel mai scurt timp.

Share This