Cum se intretine aparatul de aer conditionat

Intretinerea aparatelor de aer conditionat e o necesitate la fel cum este si igienizarea si de aceea atunci cand curatati aparatele de aer conditionat veti face si verificarea lor pentru a asigura buna functionare.

Intretinerea sistemelor de climatizare poate sa fie asemanatoare cu analizele periodice pe care ni le facem in momentul in care avem grija si de sanatatea noastra si in care incercam sa prevenim pe cate posibil aparitia complicatiilor asupra sanatatii.

Avand grija de aparatele de aer conditionat ne asiguram functionarea in mod corespunzator a acestora si in acelasi timp le prelungim si durata de viata. Intretinerea sta in verificarea freonului din aparat. Freonul este considerat sangele aparatului si in momentul in care se face intretinerea aparatelor de aer conditionat se verifica toti parametrii de functionare ale acestuia si paletele ventilatorului unitatii exterioare dar si consumul de curent care trebuie sa fie in limite normale. Se acopera astfel cele mai multe defecte care pot sa apara la sistemele de climatizare.

Filtrele aparatelor de aer conditionat fie ca sunt folosite pe tot timpul anului numai o perioada de timp sau ca au fost inchise trebuie curatate. Din motivul acesta aparatele de aer conditionat au si nevoia de a fi verificate si igienizate periodic si in cazul in care e cazul se vor schimba filtrele. Operatiunile care sunt facute sunt pentru o mai buna functionare a intregului sistem de aer conditionat. Se inlatura mirosul neplacut si mai multe afectiuni posibile.

In afara de efectele negative ale filtrelor necuratate va trebui sa luam in calcul si o functionalitate eficienta pentru unitatile de climatizare. Pentru a nu se intampla nimic din tot ce am mentionat mai sus solutiile sunt simple. E recomandat sa faceti verificarile de doua ori pe an.

Share This