Cum se face economie la caldura cu centrale electrice?

Centralele termice sunt foarte populare si de aceea tuturor ne prind bine cateva sfaturi pentru pastrarea caldurii in casa pe timpul iernii.

Izolati termic casa si asigurati-va ca nu se poate pierde caldura nici la ferestre si nici la usi. Specialistii spun ca se poate economisi pana la 45 de procente din consumul de gaz daca se realizeaza corespunzator izolarea termica a caselor. Se recomanda izolarea exterioara pentru a evita aparitia igrasiei si a mucegaiului.

Reglati temperatura corespunzatoare este ideal ca in living sa fie 20 de grade Celsius si 19-20 de grade in dormitoare dar si 22 de grade Celsius in baie. Acestea sunt temperaturi recomandate la modul general si atunci cand sunteti sunteti acasa puteti sa reglati centrala in functie de preferintele proprii, evident. In final acesta e scopul unei centrale termice in apartament: confortul termic neconditionat.

Instalati un termostat ambiental. Este o investitie care se adauga tuturor cheltuielilor de la instalarea caloriferului, dar micul surplus de pret se amortizeaza in timp. Terostatul va va ajuta sa controlati temperatura din interiorul locuintei pe intreaga durata a zilei. Spre exemplu cat sunteti sa serviciu nu veti avea nevoie de o temperatura foarte mare in cse si atunci puteti programa centrala sa mearga la minim. Setezi de la inceput programul si apoi nu va mai preocupati de pornirea si de oprirea centralei decat in momentul in care sunteti in concediu.

Reglati si temperatura apei calde menajere pentru a putea economisi energia termica si setai temperatura pe care o are apa calda menajera la un nivel minim astfel incat s nu fie nevoie ca apa calda sa se combine cu apa rece, insa sa fie suficient de calda incat sa va ajute sa va relaxati daca faceti baie in cada.

Respectati instructiunile de folosire a centralelor termice care sunt notate de producatorii de centrale termice.

Respectati de asemenea si recomandarile primite de lafirma autorizata care a instalat centrala termica si ale firmei care executa verificarile tehnice si asigurati-va ca instalatia se curata in mod corespunzator pentru a avea un bun randament.

Share This